Για τις δύσκολες αυτές ημέρες της πανδημίας και της παραμονής στο σπίτι, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού προφέρει δωρεάν ψηφιακές διεξόδους ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους. Όπως η προβολή της εντυπωσιακής παραγωγής του «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη».

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://priene3d.ime.gr όλοι αποκτούν πρόσβαση σ’ ένα συναρπαστικό τρισδιάστατο ταξίδι εικονικής πραγματικότητας στην εκτενέστερα ανεσκαμμένη ελληνιστική πόλη της Μικράς Ασίας: την αρχαία Πριήνη, η οποία έχει χαρακτηριστεί αλλιώς και «Πομπηία της Ανατολίας». Ο επισκέπτης ξεναγείται σε όλους τους δρόμους και τα σημαντικά της κτίρια και ανακαλύπτει με ρεαλιστικό τρόπο την πλούσια ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εντυπωσιακή προβολή «Ταξίδι στην Αρχαία Πριήνη», χρειάστηκε δύο χρόνια για την υλοποίησή της, για τη Θόλο Εικονικής Πραγματικότητας, με τη συνεργασία των Τμημάτων 3D & VR του Ι.Μ.Ε, καθώς και το εργαστήριο Χαρτογραφίας, το εργαστήριο Αρχιτεκτονικών Σχεδιασμών και Αποδόσεων, την Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια, την έντυπη έκδοση «ΠΡΙΗΝΗ» και τη βραβευμένη ψηφιακή ταινία μικρού μήκους «Ερμογένους Οίκος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης