Άλλη μία δωρεάν προβολή οργανώνεται από τις Νύχτες Πρεμιέρας 2012. Σήμερα, Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, μας παρουσιάζει έξι φρέσκιες, πρωτότυπες, μικρού μήκους κινηματογραφικές ματιές, οι οποίες εστιάζουν στη – γεμάτη πάθος και συγκινήσεις – ζωή της αθηναϊκής καθημερινότητας.

Οι δύο ανήσυχοι κινηματογραφικοί φορείς της πόλης, που με τις δωρεάν καλοκαιρινές, μουσικο-κινηματογραφικές τους διοργανώσεις κατάφεραν φέτος να μετατρέψουν την Αθήνα σε ένα τεράστιο υπαίθριο σινεμά, σας παρουσιάζουν εντελώς δωρεάν το αποτέλεσμα του 2ου Athens Open Air Film Festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2: «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση Της Ποιότητας Ζωής» του Ε.Π. «Αττική» του ΕΣΠΑ 2007-2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για έξι μικρού μήκους ταινίες, γυρισμένες από νέους σκηνοθέτες και σκηνοθέτιδες, στις πιο ιδιαίτερες γωνιές της Αθήνας, οι οποίες έχουν ως βασικό σκοπό να αναδείξουν τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες αυτής της υπέροχης πόλης. Εισιτήρια μηδενικής αξίας, που θα σας εξασφαλίσουν την είσοδο για τη συγκεκριμένη προβολή, μπορείτε να προμηθευτείτε από τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων του κινηματογράφου «Δαναός», σήμερα τις εξής ώρες:

Στον ημιώροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), από τις 10.30 έως τις 15.00, και στον κινηματογράφο Δαναός (Κηφισίας 109) 13:00 – 22:00. (Προσοχή: υπάρχει δυνατότητα να εκδοθούν μάξιμουμ δύο εισιτήρια μηδενικής αξίας ανά άτομο).

Πάρτε μια γεύση από τις ταινίες που θα προβληθούν:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αγώνας Δρόμου
της Δήμητρας Νικολοπούλου
Στο σπίτι της Αθηνάς, άνεργης εδώ και καιρό, κόβεται το ρεύμα. Πηγαίνοντας προς τη ΔΕΗ, μήπως καταφέρει να κάνει κάποιο διακανονισμό με τα τελευταία της 60 ευρώ, συναντά έναν άνεργο πατέρα, που το παιδί του πεινάει, έναν Πακιστανό μικροπωλητή που δεν την αφήνει ήσυχη, αν δεν αγοράσει κάτι, μια γυναίκα που ψάχνει τρόφιμα στα σκουπίδια, έναν ηλικιωμένο που δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του. Ένα οδοιπορικό στη σύγχρονη, στενάχωρη πολλές φορές Αθήνα, με απρόσμενη κατάληξη.

45 Βαθμοί
του Τζώρτζη Γρηγοράκη
Μια μητρόπολη έτοιμη να εκραγεί. Ένας άνδρας μεταλλάσσεται. Η κατάσταση είναι οριακή. Τα όρια πολύ λεπτά.

Ανεμογραφία
της Ολίβια Τφαρντόφσκα
Σήμερα το πρωί βγήκε στον δρόμο πολύ νωρίς, επειδή είχε ξυπνήσει ακόμα πιο νωρίς και δεν είχε τίποτα που να ήθελε να κάνει. Δεν ήξερε ποιον δρόμο να πάρει, ο άνεμος όμως φυσούσε πιο δυνατά προς τη μία μεριά και προς τα εκεί που τη φυσούσε συνέχισε τον δρόμο της. Έτσι ήταν πάντα η ζωή της και έτσι ήθελε πάντα να είναι. Να πηγαίνει όπου ο άνεμος τη φέρνει και να μην έχει καμιά ανάγκη να σκέφτεται.

Επιχείρηση: Ξένιος Ζευς
του Δημήτρη Ζάχου
Για ακόμα μία φορά, η Αθήνα επίκεντρο των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων. Επιμήκυνση. Εφεδρεία. Νέα, πιο νέα μέτρα λιτότητας. Διαπραγμάτευση. Ο Ξένιος Ζευς αργοπεθαίνει στην Πλάκα…

Κυψέλη
του Γιάννη Κατσάμπουλα
Κυψέλη. Αύγουστος 2012. Θερμοκρασία 40ο C. Ένα νεαρό ζευγάρι έχει μείνει στην άδεια πόλη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η κοπέλα χάνει το ακριβό κινητό της που έχει πολύτιμα στοιχεία της δουλειάς της. Η αναζήτηση του κινητού στην πιο πυκνοκατοικημένη συνοικία της Αθήνας θα φανερώσει το σύγχρονο δράμα της Κυψέλης, το παλιό μεγαλείο της και τη σημερινή τραγική υποβάθμισή της.

Hands
του Γιάννη Μπουγιούκα
Ατέλειωτη ουρά ανθρώπων. Βασανιστική αναμονή. Χέρια που δίνουν και χέρια που περιμένουν υπομονετικά να πάρουν. Άγγιγμα.

Είσοδος ελεύθερη
Πότε: Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου, στις 21.00
Πού: κινηματογράφος Δαναός, Λεωφόρος Κηφισίας 109 (μετρό Πανόρμου)

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης