Αίθριο Θέατρο Μεταξουργείου: «Καλοκαίρι στα σώματα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 13:03
Αίθριο Θέατρο Μεταξουργείου: «Καλοκαίρι στα σώματα»
«Καλοκαίρι στα σώματα», έξι διηγήματα του σύγχρονου Έλληνα πεζογράφου Σωτήρη Δημητρίου, μεταμορφώνονται σε θεατρικό υλικό για μία ηθοποιό, τη Γιασεμί Κηλαηδόνη, στο Αίθριο του Θεάτρου Μεταξουργείο, από την Πέμπτη 13 έως την Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 για 9 μόνο παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Νάντια Φώσκολου.

Μια νέα γυναίκα στη σημερινή Αθήνα λειτουργεί ως μέσον για να ζωντανέψουν ιστορίες του σήμερα και του χτες, προσκαλώντας μας να αναρωτηθούμε ποια είναι η σχέση μας με το παρελθόν (τόσο το προσωπικό όσο και της πόλης, του χώρου όπου ζούμε), και τι είναι αυτό που χωρίζει την κανονικότητα από την τρέλα, τη ''νορμάλ'' ζωή από το περιθώριο.

Συνεχιστής της θεματολογίας του Παπαδιαμάντη και του Βιζυηνού, ο Σωτήρης Δημητρίου καταγράφει με μοναδικό τρόπο το βάσανο της ψυχής των ανθρώπων του περιθωρίου, των «ταπεινών και καταφρονεμένων».

«Πρότεινα στη Γιασεμί Κηλαηδόνη μια παράσταση διηγημάτων όταν την είδα στο «Μαράν Αθά». Πέρα απ' τις εξαιρετικές ικανότητές της, είδα ότι ο φυσικός τρόπος της ταίριαζε με τον τρόπο των διηγημάτων. Δουλέψαμε λιγάκι μαζί την εκφορά του λόγου κυρίως στα σημεία που φανερά δεν επαρκούν τα καλούπια των τυπωμένων λέξεων. Προσπαθήσαμε επίσης -και με τη βοήθεια της Νάντιας Φώσκολου- να κρατήσουμε χαμηλά τους τόνους. Όπως και στη ζωή έτσι και στην τέχνη δεν είναι καλό να τραβάς τον άλλον απ' το μανίκι», σημειώνει ο Σωτήρης Δημητρίου.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων :Κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00. Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013, 13:03