Η σημαντικότερη Αυστριακή συγγραφέας παιδικού βιβλίου Κριστίνε Νέστλινγκερ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών στις 28 Ιουνίου, αλλά ο θάνατός της ανακοινώθηκε από την οικογένειά της σήμερα, μετά την κηδεία της. Η Κριστίνε Νέστλινγκερ

Η Κριστίνε Νέστλιvγκερ γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1936 στη Βιέννη και είχε κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις παγκόσμια, ανάμεσα στους συγγραφείς της παιδικής λογοτεχνίας, έχοντας δημοσιεύει πάνω από 100 βιβλία, τα περισσότερα από τα οποία μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες του κόσμου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα βιβλία της, τα οποία διακρίνονται από έναν καινούργιο, φρέσκο τρόπο γραφής και τα οποία έχουν κατακτήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο, θίγει με πλατύ, ελεύθερο πνεύμα διάφορα παιδαγωγικά και κοινωνικά προβλήματα, χωρίς να της λείπει η φαντασία και το χιούμορ.

Η μεγάλη συγγραφέας είχε συγγράψει επίσης πολλά θεατρικά έργα, σενάρια και διασκευές θεατρικών έργων για το ραδιόφωνο, ενώ συνεργαζόταν ως κριτικός λογοτεχνίας και ως χρονογράφος σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης.

Το 1984 τιμήθηκε με το σημαντικότερο βραβείο παιδικής λογοτεχνίας, το Διεθνές Βραβείο Άντερσεν, και το 2003 με το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης