Πέθανε, σε ηλικία 94 ετών, ο σημαντικός χαράκτης και ομότιμος καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), Θανάσης Εξαρχόπουλος. Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος εξέφρασε τη λύπη του για τον θάνατο του σπουδαίου εικαστικού, καθώς και τα βαθιά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Θανάσης Εξαρχόπουλος γεννήθηκε το 1927 στον Πύργο Ηλείας. Φοίτησε στην ΑΣΚΤ. Η αποφοίτησή του από το Εργαστήριο Χαρακτικής της Σχολής συνοδεύονταν από τις διακρίσεις: Επαίνου Συνθέσεως 1947-48, Ειδικής μνείας για την εργασία αντιγραφής παλαιού προτύπου 1949-50, Βραβείου κεφαλής (χαλκός) 1952-53, Επαίνου γυμνού (Ξυλογραφία) 1952-53, Επαίνου Συνθέσεως 1952-53.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Θανάσης Εξαρχόπουλος πραγματοποίησε ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 1982 εκλέχτηκε καθηγητής της Χαρακτικής στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και διεύθυνε το Β’ Εργοστάσιο Χαρακτικής εφαρμόζοντας καινοτομίες στην οργάνωση του εργαστηρίου. Έγραψε βιβλία που αφορούν τη χαρακτική και την τέχνη του βιβλίου. Από το 1974 έγραψε και σχεδίασε μόνος του -και από κοινού µε τη γυναίκα του Μαριόρα Εξαρχοπούλου- βιβλία για παιδιά. Παράλληλα με τη χαρακτική και τη ζωγραφική ασχολήθηκε με τις γραφικές τέχνες και με τη λογοτεχνία. Ήταν παντρεμένος με την ζωγράφο-χαράκτρια Μαριόρα Μωυσίδου Εξαρχοπούλου. Ο Θανάσης Εξαρχόπουλος ήταν μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος από το 1961.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης