Από τις 22 Μαρτίου, ο «Companion», ένα μήκους 38 μέτρων φουσκωτό γλυπτό του καλλιτέχνη δρόμου KAWS, ξάπλωνε ανάσκελα στα νερά του Victoria Harbor στο Χονγκ Κονγκ.

Με ηρεμία, τα μάτια του «Συντρόφου» ατένιζαν τον ουρανό, δεν τον τάραζε τίποτα μιας και δεν έβλεπε τίποτα, τα μάτια του τα είχαν διαγράψει με ένα «χι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αναλογιζόμουν όλη αυτή την ένταση στον κόσμο, κι ήθελα να δημιουργήσω ένα έργο που θα έκανε τους ανθρώπους να σκεφτούν να χαλαρώσουν» είπε ο KAWS στο περιοδικό TIME. «Και δεν υπάρχει τίποτα πιο χαλαρωτικό απ’ το να είσαι ανάσκελα στο νερό και να κοιτάζεις τον ουρανό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την τοποθέτηση της εγκατάστασης είχε αναλάβει το, με έδρα το Χονγκ Κονγκ, στούντιο AllRightsReserved, για τις εκδηλώσεις του Hong Kong Art Month. O «Σύντροφος» επρόκειτο να χαλαρώσει στο λιμάνι, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «KAWS: HOLIDAY» σε διάφορες ασιατικές πόλεις -προς το παρόν έχει εμφανιστεί στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν και στη λίμνη Σεοκτσόν της Σεούλ -, έως την Κυριακή, 31 Μαρτίου. Δυστυχώς, η αναμενόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών εκεί χάλασε την ηρεμία του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post, ο Λαμ Σου-Καμ, διευθυντής δημιουργικού στο AllRightsReserved, τουίταρε την περασμένη Πέμπτη ότι η παραμονή του «Companion» στο Victoria Harbor σταματά την Παρασκευή, 29 του μηνός: «Μετά από μια εβδομάδα χαλάρωσης στο Victoria Harbor, o Companion ευχαριστεί όλους τους θαυμαστές που έκαναν επίσκεψη, κι έχει μεγάλη ευγνωμοσύνη στο προσωπικό που είχε αναλάβει την περιφρούρηση επί 24ώρου βάσεως για επτά ολόκληρες ημέρες. Λόγω της αναμενόμενης, το Σαββατοκύριακο, καιρικής αστάθειας, είναι ώρα να πει η «KAWS: HOLIDAY» αντίο σε όλους αύριο».

   

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης