Η «Watercolor International», η Μπιενάλε Υδατογραφίας που ξεκίνησε το 2012, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας, λόγω πανδημίας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 156 καλλιτέχνες -ανάμεσά τους 16 Έλληνες- από περισσότερες από 40 χώρες του κόσμου, από Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αυστραλία.

Η Μπιενάλε εγκαινιάζεται σήμερα στις 18:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 14), υπό την επιμέλεια του εικαστικού Γιώργου Πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρώτη «Watercolor International», πριν από εννέα χρόνια πραγματοποιήθηκε με στόχο να γίνει η υδατογραφία πιο γνωστή στο ευρύ κοινό και με τη συμμετοχή 30 καλλιτεχνών, αριθμός που σήμερα έχει πενταπλασιαστεί. «Είμαι πραγματικά χαρούμενος, καθώς αυτή η έκθεση καθιερώνεται ως μία από τις καλύτερες παγκοσμίως και προσπαθούμε να μεγαλώνει και να γίνεται ακόμα καλύτερη, χρόνο με τον χρόνο», σημειώνει ο Γιώργος Πολίτης, προσθέτοντας ότι «η επιλογή των καλλιτεχνών έγινε με τέτοιο τρόπο, ώστε το κοινό να γνωρίσει τους καλύτερους, τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους υδατογράφους από όλο τον κόσμο».

Για τα εγκαίνια της Μπιενάλε βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη 35 από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και στο πλαίσιο της έκθεσης θα διοργανωθούν διάφορες εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και επιδείξεις, ώστε το κοινό να μάθει περισσότερα για τον κόσμο της ακουαρέλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Διάρκεια Έκθεσης: 27/9-8/10/21/

– Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη 11πμ-8μμ και Πέμπτη-Παρασκευή 11πμ-4μμ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης