Ο Δήμος Γλυφάδας παρουσιάζει στο προσφάτως αναπαλαιωμένο κτίριο του παλαιού Δημαρχείου, από τις έντεκα Γενάρη και για εννέα ημέρες, τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Πανταζή με τίτλο «Ego».

Βάζοντας στο κέντρο του καλλιτεχνικού του ενδιαφέροντος την προβληματική της σχέσης ενός σύγχρονου ζευγαριού, δημιουργεί οκτώ έργα βασισμένα στο άσπρο και το μαύρο χρωματίζοντας το θέμα του μόνον σε συνάρτηση με τον τίτλο του κάθε έργου και αυτό για να το χαρακτηρίσει νοηματικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακροβατώντας μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης , όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο πέντε μέτρων συνολικού μήκους δίπτυχο Φιγούρες άλαλες (2012-2013), εφευρίσκει σε επίπεδο φόρμας ένα ξεχωριστό προσωπικό ιδίωμα όπου άλλοτε με διακριτική και άλλοτε με έντονα σχηματοποιημένη γεωμετρία δημιουργεί εικόνες με έντονο ερωτισμό.

Με γνώμονά του την ανάγκη προσωπικής εξωτερίκευσης , χωρίς αναστολές, καθιστά τη ζωγραφική διαδικασία έναν καθρέπτη όπου ανακλώνται συναισθήματα απέναντι σε καταστάσεις εκπεφρασμένες είτε με λυρικό, είτε με εννοιολογικό, είτε ακόμη με υπαινικτικό τρόπο θίγοντας παράλληλα ζητήματα όπως η μοναξιά και η απομόνωση με τελικό σκοπό να προβληματίσει το θεατή.

Όπως μας επισημαίνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης «Σκοπός της δουλειάς μου είναι μια Τέχνη καθαρή και ακριβής, με τάξη στη σύνθεση, σεβόμενος τις παραδοσιακές μεθόδους προσβλέποντας όμως στην υπέρβασή τους με όραμα το καινούριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δημήτρης Πανταζής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Από το 2000 έως το 2006 σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ψυχοπαίδη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας όπου αποφοίτησε με άριστα. Η πρώτη του ατομική έκθεση με τίτλο «Θερμογραφίες» πραγματοποιήθηκε στον πολιτιστικό χώρο Micraasia στο Γκάζι. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Εγκαίνια έκθεσης 11 Γενάρη 2014 και ώρα 18:00
Παλαιό Δημαρχείο Δήμου Γλυφάδας
Καράγεωργα 2 και Λ. Ποσειδώνος
Διάρκεια έκθεσης : 11 – 19 /01 / 2014
Ώρες λειτουργίας : Καθημερινές 10:00-14:00 και 16:00-21:00,
Σαββατοκύριακα 10:00-21:00

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης