Το «πράσινο φως» για την εφαρμογή της ολοκληρωμένης πρότασης του Δήμου Θεσσαλονίκης που προβλέπει την ανάδειξη του «Παζάρ Χαμάμ» στην περιοχή «Λουλουδάδικα», καθώς και για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου πέριξ του Μνημείου έδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η αναβάθμιση και ανάδειξη της περιοχής Παζαρ-Χαμάμ στα Λουλουδάδικα που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ιστορικού κέντρου της πόλης μας ήταν από την αρχή μία από τις βασικές δεσμεύσεις και προτεραιότητες μας» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης παρουσιάζοντας την ολοκληρωμένη πρόταση που εκπόνησαν οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συγκεκριμένη πρόταση, όπως τόνισε ο Ανδρέας Κουράκης, περιλαμβάνει: α) Αρχιτεκτονική μελέτη ανάπλασης των πεζοδρομίων στις οδούς Κομνηνών και Βασ. Ηρακλείου στην περιοχή «Λουλουδάδικα» και β) μελέτη Φωτισμού ανάδειξης και περιβάλλοντος χώρου του οθωμανικού μνημείου Παζάρ Χαμάμ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της 9ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων «κατά τη δεκαετία του 90 και στο πλαίσιο του Πιλοτικού Προγράμματος Ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, παράλληλα με εργασίες αποκατάστασης του μνημείου, πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του, ωστόσο η περιοχή σήμερα εμφανίζει εικόνα συνεχούς υποβάθμισης».

Επιμέλεια:Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης