Έκθεση με αληθινά ανθρώπινα σώματα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009, 01:31
Έκθεση με αληθινά ανθρώπινα σώματα

Στην έκθεση παρουσιάζονται με σεβασμό αληθινά ανθρώπινα σώματα στην ολότητά τους ή ανά μέρη, τα οποία έχουν διεξοδικά διαχωριστεί και διατηρηθεί μέσω μιας πρωτοποριακής διαδικασίας δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν την ομορφιά και την πολυπλοκότητα των ίδιων τους των σωμάτων, των οργάνων και των συστημάτων του ανθρώπινου οργανισμού.

Η Έκθεση BODIES παρουσιάζει αληθινά ανθρώπινα σώματα, απευθύνεται σε επισκέπτες όλων των ηλικιών και τους επιτρέπει να δουν τους εαυτούς τους όπως δεν τους είχαν δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Περισσότερα από 200 όργανα και εκθέματα ανθρώπινων σωμάτων στην ολότητά τους εκτίθενται σε 9 ενότητες δείχνοντας την πολυπλοκότητα των οστών, μυών, νεύρων, αιμοφόρων αγγείων και οργάνων ενός ανθρωπίνου σώματος.

Πολλά από τα εκθέματα είναι τοποθετημένα σε παραστατικές αθλητικές στάσεις, έτσι ώστε ο επισκέπτης να τα συσχετίσει με τις καθημερινές του δραστηριότητες, καθώς και να παρατηρήσει τη φθορά που δημιουργείται στα όργανα από το υπερβολικό φαγητό, την έλλειψη άσκησης και το κάπνισμα. 
Επιστημονικό προσωπικό θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης για την ξενάγηση των επισκεπτών.

Πρόκειται για μια εκπληκτική παρουσίαση της ανθρώπινης ανατομίας, η οποία έχει φτάσει στην Αθήνα μετά από την τεράστια επιτυχία που είχε σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, η Ουάσινγκτον, η Πόλη του Μεξικό, το 'Αμστερνταμ, η Πράγα και η Βουδαπέστη. Περισσότεροι από 11 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν ήδη την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα πάντα για την ανθρώπινη ανατομία.

H έκθεση «Bodies» διοργανώνεται με τη συνεργασία της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Από 7 Φεβρουαρίου 2009

«ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100 - Γκάζι - Αθήνα - Ελλάδα

Αίθουσα Δ12

Ώρες Λειτουργίας

Κυριακή - Πέμπτη:

10:00 - 20:00

Παρασκευή - Σάββατο:

10:00 - 22:00

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009, 01:31