Περισσότερα από 200 έργα τέχνης και συλλογές από το Μουσείο των ανακτόρων Πέτερχοφ της Αγίας Πετρούπολης περιλαμβάνει η έκθεση που άνοιξε τις πύλες της στο Θερινό Παλάτι του Πεκίνου.

Τα εκθέματα από το κρατικό μουσείο του Πέτερχοφ περιλαμβάνουν ελαιογραφίες, έπιπλα, ασημικά, ρούχα, βιβλία και παιχνίδια στα οποία απεικονίζεται ο τρόπος ζωής των τσάρων αλλά και η εξαίσια χειροτεχνία την εποχή της δυναστείας των Ρομανόφ τον 18ο και 19ο αιώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συλλογή περιλαμβάνονται επίσης και πορτρέτα 14 τσάρων, μεταξύ των οποίων εκείνα του Μεγάλου Πέτρου, ιδρυτή της Αγίας Πετρούπολης και της Μεγάλης Αικατερίνης Β.

Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Οκτωβρίου, στοχεύει στην προώθηση της αμοιβαίας κατανόησης του ρωσικού και κινεζικού πολιτισμού, όπως ανακοίνωσε το Θερινό Ανάκτορο του Πεκίνου, η διοίκηση του οποίου υπέγραψε πέρυσι συμφωνία για πολιτιστικές ανταλλαγές με το Μουσείο των Ανακτόρων του Πέτερχοφ.

Το κρατικό μουσείο Πέτερχοφ, πρώην θερινή κατοικία του Μεγάλου Πέτρου (1672 – 1725), οικοδομήθηκε στις αρχές του 18ου αιώνα στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας. Για την οικοδόμησή του προσκάλεσε πλήθος ευρωπαίων καλλιτεχνών καθώς ήθελε να είναι εφάμιλλο των ανακτόρων των ηγετών της Ευρώπης, με πρότυπο κυρίως το Παλάτι των Βερσαλλιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης