Έκθεση βυζαντινής εικονουργίας και τέχνης με τίτλο “Ορθόδοξη Εικόνα, η σώζουσα ωραιότης” του θεολόγου-αγιογράφου, Ευστάθιου Γιαννή αφιερωμένη στον εορτασμό των 70ων γενεθλίων της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου διοργανώνει η “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων και ο Ρ/Σ “Αθήνα 984”.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 του μηνός στις 17:30

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Οδυσσέας Σασαγιάννης και ο αγιογράφος. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει χορός με βυζαντινούς ύμνους, υπό την διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Λυκούργου Αγγελόπουλου.

Η έκθεση περιλαμβάνει εκατό περίπου βυζαντινές εικόνες και φιλοκαλικές συνθέσεις του Ευστάθιου Γιαννή, ο οποίος γεννήθηκε στην Άρτα το 1940. Είναι πτυχιούχος Θεολογίας (Χάλκη-Κωνσταντινούπολη), Φιλοσοφίας (Λουβαίν-Βέλγιο), καθώς και Διδάκτωρ Παιδαγωγικής (Φλώρινα- Α.Π. Θεσ/νίκης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2007 συνταξιοδοτήθηκε ως Σχολικός Σύμβουλος θεολόγων. Το 2008 τιμήθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το Οφφίκιο του Άρχοντος Πρωτομαΐστορος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Παράλληλα, με το εκπαιδευτικό του έργο, άσκησε την τέχνη της εικονογραφίας, ως μαθητής των αδελφών Βασιλείου και Νικολάου Λέπουρα, του Γιώργου Κόρδη και του π. Σταμάτη Σκλήρη.

Εκτός από τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο “Εικών παιδαγωγούσα”, έχει δημοσιεύσει μελέτες για τη Θεολογία και την αισθητική της Εικόνας και έχει μεταφράσει άρθρα και δοκίμια θεολογικού και φιλοσοφικού περιεχομένου.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 17:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη
Επικοινωνία:
210 3461589
Τόπος: “Τεχνόπολις”, Αίθουσα “Κωστής Παλαμάς”
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης