Με τίτλο «ζωγραφική και μικρές κατασκευές» ο ζωγράφος Νίκος Μιχαλιτσιάνος παρουσιάζει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά τη νέα του δουλειά. Είναι έργα των τριών τελευταίων ετών αλλά και κάποια παλαιοτέρα από το σύνολο της δουλειάς του .

Οι κατασκευές χωρίζονται σε δύο ενότητες. Η πρώτη έχει τίτλο «Τα βιβλία της μνήμης» που παρουσιάστηκαν για πρώτη φόρα στην έκθεση pavillon M στη Μασσαλία πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης τον Αύγουστο του 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτήν ο καλλιτέχνης ερευνά την σχέση της μνήμης και της γνώσης μέσα απ την καθημερινότητα ενός βιβλίου που το προτείνει σαν έννοια και σαν εικαστική πραγματικότητα.

Η δεύτερη ενότητα έχει σχέση με την κατοικία σαν σύμβολο και έννοια. Ο ζωγράφος εδώ με βάση το σκαρίφημα του αρχέγονου σχεδίου της κατοικίας κατασκευάζει με διαφορετικά υλικά όπως το ξύλο το σίδερο τα νήματα και το κεραμικό νέες εικαστικές προτάσεις για αυτό το θέμα.

Παράλληλα με τις γλυπτικές κατασκευές θα υπάρχουν ζωγραφικά έργα μικρών αλλά και μεγάλων διαστάσεων από το σύνολο της δουλειάς του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης