Εκδήλωση-αφιέρωμα στον ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 15:14
Εκδήλωση-αφιέρωμα στον ζωγράφο Θεόφιλο Χατζημιχαήλ
Οι Εκδόσεις Χριστάκη και ο ​«​Παγγεραγωτικός​»​ Πολιτιστικός Σύλλογος Γέρας με αφορμή την κυκλοφορία του παιδικού-εφηβικού βιβλίου «Ο θησαυρός του Θεόφιλου», του συγγραφέα Γιώργου Κατσέλη, διοργανώνουν εκδήλωση στο Θέατρο του Φιλοτεχνικού Ομίλου Μυτιλήνης (ΦΟΜ), Σαμοθράκης 3-5, το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαϊου, στις 18:00 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι φιλόλογοι - δημοσιογράφοι Παναγιώτης Σκορδάς, Τζάνος Στεφανέλλης, και ο συγγραφέας του βιβλίου.

Συμμετέχουν οι μαθητές της α' τάξης του δημοτικού σχολείου Παπάδου Γέρας καθώς και συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Ένας ναΐφ Έλληνας ζωγράφος ντυμένος πότε σαν φουστανελάς και πότε σαν Μεγαλέξανδρος. Από τα παιδικά του χρόνια στη Λέσβο μέχρι τη Σμύρνη και τα άλλα μέρη όπου έζησε, πορεύτηκε στη ζωή με μοναδικό εφόδιο τα όνειρά του, την παιδική ψυχή του κι ένα κασελάκι με τα σύνεργά του.

Εκεί ήξερε να κρύβει καλά, εκτός από τα είδη ζωγραφικής, και μερικά χαρτιά με ιστορίες και διαβάσματα. Τι άραγε να έγραφαν; Γιατί τούτα τα διαβάσματα ήταν ο δικός του καλά κρυμμένος θησαυρός;

Ένα αληθινό παραμύθι για να γνωρίσουν τα παιδιά τη μαγεία της τέχνης και της ζωής του μεγάλου μας λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ.

Το βιβλίο έχει προλογίσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Εικόνες: Νικόλας Ανδρικόπουλος


Σειρά: Μορφές του Νεότερου Ελληνισμού (για παιδιά και εφήβους, 11+)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015, 15:18