Εικαστική έκθεση με έργα εμπνευσμένα από τα «Σεπτεμβριανά» συνδιοργανώνουν με αφορμή την 63η επέτειο του πογκρόμ κατά των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης τον Σεπτέμβριο του 1955, ο Δήμος Αλίμου και η Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις», στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Η έκθεση γίνεται σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και περιλαμβάνει έργα καταξιωμένων καλλιτεχνών, καθώς και ερασιτεχνών.

Στο πλαίσιο αυτού του αφιερώματος θα διεξαχθεί συζήτηση σήμερα στις 19:00, στην Αίθουσα του Θεάτρου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης με θέμα: «O ρόλος της τέχνης στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας, ο οποίος και θα παρουσιάσει στο κοινό ένα μέρος της έρευνάς του σχετικά με τα Σεπτεμβριανά και ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ Πάνος Χαραλάμπους. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και εκδότης Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Η έκθεση, την εικαστική επιμέλεια της οποίας έχει αναλάβει ο Κυριάκος Πεταλίδης, θα είναι ανοικτή για το κοινό έως τις 15 Σεπτεμβρίου από τις 18:00 έως τις 21:00.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης