Τo Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, σας προσκαλεί τον Δεκέμβριο σε συναρπαστικές εκδηλώσεις στο κατάστημα του Συντάγματος. Αυτή η εβδομάδα 6/12- 11/12, περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις βιβλίων, έναν μοναδικό λογοτεχνικό περίπατο και μια επετειακή συναυλία με το Γιώργο Κοντραφούρη.

O Bασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το βιβλίο του στο Public Café Συντάγματος @ 7/12/2016, 21.00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συγγραφέας ταξιδεύει από το Παρίσι – όπου αντιμετωπίζει τη μοιραία ασθένεια του φίλου και εκδότη του– στην Ελλάδα της κρίσης – όπου γνωρίζεται με ανθρώπους τσακισμένους από την οικονομική ανέχεια. Ανάμεσα στη ζεστασιά των ημερών και τη θλίψη της απουσίας∙ ανάμεσα στο Παρίσι και την Αθήνα∙ ανάμεσα στη μητρική γλώσσα και τη γραφή ξεφυτρώνει αναπάντεχα το ερώτημα: Γιατί ξεχνάμε;

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Κοντραφούρης στο Public Café Συντάγματος @ 8/12/2016, 19.00

Με αφορμή την έκδοση σε βινύλιο του «The Storyteller», o Γιώργος Κοντραφούρης δίνει μία μοναδική συναυλία. Το The Storyteller του Γιώργου Κοντραφούρη κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 16 Απριλίου του 2007 μόνο σε cd. Φέτος κυκλοφορεί για πρώτη φορά σε βινύλιο στο πλαίσιο των επετειακών κυκλοφοριών για τα 10 χρόνια της εταιρείας. Η έκδοση έγινε σε συνεργασία με τα καταστήματα Public και το βινύλιο θα διατίθεται αποκλειστικά από τα φυσικά καταστήματα Public και από το Public.gr.

Μαζί του οι μουσικοί: Αλέξης Δελής, κοντραμπάσο και Γιάννης Παπαδούλης, τύμπανα

Λογοτεχνικός περίπατος στο Public Συντάγματος @ 10/12/2016, 10.30

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον αστυνόμο Κώστα Χαρίτο, κεντρικό ήρωα των έργων του συγγραφέα Πέτρου Μάρκαρη.

Οι συμμετέχοντες θα τον ακολουθήσουν σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας που σχετίζονται με τη δουλειά του, αλλά και με την οικογένειά του, που παίζει, επίσης, μεγάλο ρόλο στη ζωή του.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από τον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, όπου ο Κώστας Χαρίτος καλείται να εξιχνιάσει ακόμα μια σκοτεινή υπόθεση. Το σημείο συνάντησης θα είναι η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου, Ερμού 148. Η δεύτερη στάση θα γίνει στην Πλατεία Μοναστηρακίου, όπου ο Χαρίτος και οι συνεργάτες του βρίσκονται αντιμέτωποι με επεισόδια που έχουν αναστατώσει την γύρω περιοχή. Η τρίτη στάση, που είναι αφιερωμένη στην οικογενειακή ζωή του Κώστα Χαρίτου, θα γίνει στη Πλάκα, όπου τον συναντούμε μαζί με την γυναίκα του Αδριανή να απολαμβάνουν το φαγητό τους σε μια παλιά, παραδοσιακή ταβέρνα. Εκεί το ζεύγος Χαρίτου θα έχει και μια απρόσμενη συνάντηση.

Tέλος, oι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος, όπου θα συναντήσουν τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, για να συζητήσουν μαζί του για τις περιπέτειες του λογοτεχνικού του ήρωα που έχει τόσο αγαπηθεί από χιλιάδες αναγνώστες στην Ελλάδα και αλλού.

Να σημειώσουμε ότι λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, για τη συμμετοχή σας στους Λογοτεχνικούς Περιπάτους είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης