Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη στην Αθήνα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 20:00
Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη  στην Αθήνα
Τετραήμερο φεστιβάλ εκδηλώσεων για την Παγκόσμια μέρα του Μετανάστη θα ξεκινήσει από τις 15 έως τις 18 του μηνός στην Αθήνα. Με τον τίτλο «Integra Fest 2018» και σύνθημα «Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη», οι δράσεις θα ξεκινήσουν από το Σάββατο στο Σεράφειο Κέντρο (Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη).

Από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν παιδικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, εργαστήρι ζαχαροπλαστικής για κουραμπιέδες από την Αίγυπτο, την Παλαιστίνη, το Σουδάν και τη Συρία, μουσικές και χορευτικές παραστάσεις από όλο τον κόσμο.

Την Κυριακή 16 και τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα διοργανωθούν συναντήσεις μεταξύ μεταναστευτικών κοινοτήτων και άλλων οργανώσεων για ανταλλαγή εμπειριών με τίτλο «Μία βόλτα μας φέρνει κοντά».
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Μετανάστη, με ημερίδα που φέρει τον τίτλο «Ένας άλλος δρόμος για την ένταξη», στις 4 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66, Θησείο). Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας.

Επίσης, έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο γραμματέας Κοινωνικών Δικτύων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, και ο πρώην υφυπουργός και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Πεταλωτής. Θα συντονίσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του δήμου Αθηναίων, Μαρία Στρατηγάκη. Επίσης, θα παρουσιαστεί η χαρτογράφηση των καλών πρακτικών των μεταναστευτικών κοινοτήτων, που είναι μέλη του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, σε ό,τι αφορά θέματα ένταξης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018, 20:00