Πληθώρα εκδηλώσεων πραγματοποιείται σήμερα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Το Εθνικό Θέατρο προσκαλεί το κοινό (ώρα 20.00) σε μια ξεχωριστή βραδιά, μπροστά από το κτήριό του, στην Αγίου Κωνσταντίνου. Έλληνες ποιητές της παλαιότερης και της νεότερης γενιάς, ηθοποιοί και καλλιτέχνες θα διαβάσουν ποιήματα της επιλογής τους από τα παράθυρα του κτηρίου Τσίλλερ, ενώ οι φοιτητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου θα τους συνοδεύσουν μουσικά με μελοποιημένους στίχους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σκηνοθέτης και μουσικός Κώστας Γάκης έχει την επιμέλεια της εκδήλωσης, ο δήμαρχος της Αθήνας θα ανοίξει τις απαγγελίες, ενώ ποιήματα θα διαβάσουν -μεταξύ άλλων- οι Λυδία Κονιόρδου, Ρένη Πιττακή, Μπέτυ Αρβανίτη, Καριοφυλιά Καραμπέτη, Μαρία Ναυπλιώτου, Δημήτρης Λιγνάδης, Ιουλίτα Ηλιοπούλου, Κώστας Παπαγεωργίου, Παντελής Μπουκάλας, Γιώργος Χρονάς, Δημήτρης Ήμελλος, Στάθης Λιβαθινός, Ειρήνη Μαργαρίτη και πολλοί άλλοι.

Ο Κύκλος Ποιητών φέρνει το προσφυγικό στο προσκήνιο τόσο στην κεντρική του εκδήλωση όσο και σε 30 πόλεις και νησιά της Ελλάδας. Στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου) από τις 19.00, 36 ποιητές θα διαβάσουν από «Ένα Ποίημα Για τους Πρόσφυγες». Απαγγέλλει η Δήμητρα Χατούπη. Παράλληλα, στον χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας των Αχιλλέα Ζαβαλλή, Γιώργου Κυβερνήτη και Χρήστου Τόλη, ενώ μουσική θα παίξουν οι Γ. Γενναίος, Ειρήνη Τεννέ, Ορφέας Γεωργακόπουλος, Γιώτης Κύτταρης και Έλσα Μαμέλη. Η καλλιτεχνική διεύθυνση είναι του Μηνά Βιντιάδη.

Στον χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώνονται για τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο λιμάνι του Πειραιά βρεφικό γάλα για όλες τις βρεφικές ηλικίες και βρεφικές/νηπιακές τροφές σε βαζάκια (λαχανικά, φρούτα μόνον).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης