Εκδηλώσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με ελεύθερη είσοδο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 15:02
Εκδηλώσεις στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών με ελεύθερη είσοδο
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προγραμματίζει στα μέσα του Σεπτεμβρίου μια σειρά από εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις του στο Θησείο, στο πλαίσιο της Βραδιάς του Ερευνητή 2016. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Συγκεκριμένα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου (6:00 μ.μ. – 12:00 π.μ.)

Μια βραδιά με Πανσέληνο.
-Περιήγηση του κοινού στο Μουσείο Γεωαστροφυσικής στο Θησείο, στα τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου (Δωρίδη, Μεσημβριονό και Σίνα), και παρατήρηση ουρανού.

Το κοινό θα ξεναγηθεί και στο «Μηχανισμό των Αντικυθήρων» το καινούριο απόκτημα του ΕΑΑ που είναι ένα πιστό αντίγραφο του μηχανισμού των Αντικυθήρων (του πρώτου υπολογιστής της αρχαιότητας), και θα μυηθεί στα μυστικά του και τις καινούριες ανακαλύψεις για τη ιδιαίτερα περίπλοκη λειτουργία του.

-Συναυλία από το συγκρότημα του ΕΑΑ «Lunar Park» (9.00 μ.μ.-10.30 μ.μ.)

-Έκθεση φωτογραφίας από τους ερευνητές του ΕΑΑ, με θέματα σχετικά με την Αστρονομία, το Διάστημα, τη Γη και την Ατμόσφαιρα.

-Ήχοι του Διαστήματος: Η μουσική εμπνέεται απο την Αστρονομία. Σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών.

Απαραίτητη η προμήθεια δελτίων εισόδου που θα παρέχονται στην είσοδο την ίδια ημέρα τις ώρες 17:00 - 18:00. 

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου: «Το παιχνίδι του χαμένου τηλεσκοπίου».

Δράση για παιδιά 7-12 ετών. Απαραίτητη η προ-κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο 2103490160 (10:00- 15:00, Δευτέρα ως Παρασκευή).

Για να επισκεφθείτε το Κέντρο Επισκεπτών Θησείου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο (σταθμός Θησείο) ή το Μετρό (σταθμός Μοναστηράκι) και μετά από δέκα λεπτά πεζοπορία θα βρεθείτε στην κορυφή του Λόφου Νυμφών.

Το Κέντρο διαθέτει περιορισμένο χώρο στάθμευσης. Η είσοδος είναι από τις οδούς Πνυκός ή Οτρυνέων, ενώ μόνο ένα τμήμα της οδού Αποστόλου Παύλου είναι ανοιχτή για τα οχήματα.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016, 15:02