Οι εκδηλώσεις των Public σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι οι εξής:

Δευτέρα 28 Μαρτίου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χρήστος Χωμενίδης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο στα Public Συντάγματος

Τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, στις 21.00, ο Χρήστος Χωμενίδης σας περιμένει στα Public Συντάγματος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο «Νεαρό άσπρο ελάφι».

Μετά την επιτυχία του μυθιστορήματος Νίκη, που βραβεύτηκε μεταξύ άλλων και με το Βραβείο Ελληνικού Μυθιστορήματος στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015, ο Χρήστος Χωμενίδης επιστρέφει με ένα νέο μυθιστόρημα με τίτλο «Νεαρό άσπρο ελάφι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

«… Το άσπρο όμως ελάφι… Όποιος το έχει δοκιμάσει θα σε διαβεβαιώσει πως η ευτυχία μπορεί να εδρεύει και στον ουρανίσκο. Όποιος το έχει γευτεί, έχει γευτεί παράδεισο. Τη στιγμή του βίαιου θανάτου του το νεαρό άσπρο ελάφι εκκρίνει μιαν ουσία ψυχοτρόπο, αγχολυτική, αφροδισιακή, που δεν έχει ανιχνευτεί πουθενά αλλού στη φύση. Που δεν έχει παρασκευαστεί σε κανένα εργαστήριο. Το νεαρό άσπρο ελάφι σκλαβώνει ισόβια όσους ποτέ το έφαγαν: Στην προοπτική μιας δεύτερης φοράς, είναι πρόθυμοι να πατήσουν όρκους, να γκρεμίσουν τον κόσμο τους, να προδώσουν τους ανθρώπους τους. Γιατί να σταθώ εγώ εξαίρεση;»

Με τον συγγραφέα θα συζητήσουν οι:

Γιάννης Ζέρβας, αναπληρωτής καθηγητής Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, συγγραφέας
Μάκης Προβατάς, δημοσιογράφος

Αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη
Είσοδος: Ελεύθερη

Σάββατο 2 Απριλίου

Α. Παπαδιαμάντης: Λογοτεχνικός Περίπατος αφιερωμένος στον «Άγιο των Ελληνικών Γραμμάτων»

Τα Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 2 Απριλίου 2016, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Τον διηγηματογράφο που περιέγραψε μοναδικά και «μετ’ έρωτος την φύσιν» της γενέτειρας του Σκιάθου, αλλά που αφιέρωσε και 47 διηγήματά και πολλά άρθρα του στην Αθήνα, την πόλη όπου τελικά πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ενήλικης ζωής του. Σ’ αυτά τα «αθηναϊκά» διηγήματα, η ίδια η πόλη και κυρίως οι γειτονιές, όπου και ο ίδιος έζησε, αποτελούν το φυσικό σκηνικό για τις ιστορίες των ταπεινών που με απαράμιλλο τρόπο μας αφηγείται. Τα δικά του χνάρια, αλλά και των ηρώων του, θα αναζητήσουν όσοι θα συμμετάσχουν στον περίπατο.

Ο περίπατος θα ξεκινήσει από την οδό Αριστοφάνους, στου Ψυρρή, όπου βρισκόταν και ένα από τα σπίτια που κατοίκησε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και θα κατευθυνθεί προς τους Αγίους Αναργύρους, όπου θα γίνει η δεύτερη στάση. Η τρίτη στάση θα γίνει στην περιοχή του Θησείου, κοντά στις γραμμές του τρένου και η τελευταία στον Άγιο Ελισσαίο, στο Μοναστηράκι, το μικρό εκκλησάκι στο οποίο έψαλλε ο Παπαδιαμάντης ως δεξιός ψάλτης, με αριστερό ψάλτη τον εξάδελφό του, επίσης διγηματογράφο, Αλέξανδρο Μωραϊτίδη.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν στο Public Συντάγματος, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και το έργο του, με την Ομότιμη Καθηγήτρια του Α.Π.Θ. και Πρόεδρο της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών κ. Γεωργία Φαρίνου-Μαλαματάρη. Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση. Όλοι οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με email.

Θεσσαλονίκη

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016, 19.00

Ημέρες δημιουργικότητας στο Public Τσιμισκή

Η κλοπή δεν είναι αμαρτία. Αρκεί να την κάνεις δημιουργικά!
Σας φαίνεται τολμηρό να κυνηγήσετε το όνειρο σας; Μήπως φοβάστε ότι δεν έχετε πρωτότυπες ιδέες κι ότι θα κατηγορηθείτε για αντιγραφή;

«Κλέψε από πολλούς, όχι από έναν».
«Μεταμόρφωσε, μην μιμείσαι».

«Δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, το μόνο που χρειάζεται είναι να είσαι ο εαυτός σου», πιστεύει ο Αustin Kleon, ο καλλιτέχνης και συγγραφέας του γεμάτου αισιοδοξία οδηγού «Κλέψε σαν καλλιτέχνης», το οποίο έχει καταφέρει να κερδίσει το αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως. Και δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους.

Πόσα μυστικά και συμβουλές όμως να χωράνε τόσο στο «Κλέψε σαν καλλιτέχνης», όπως και στο εξίσου επιτυχημένο εγχειρίδιο του «Πούλα σαν καλλιτέχνης»; Μπορεί ο συγγραφέας να είναι γενναιόδωρος στις ιδέες και τις συμβουλές του, αλλά δεν θα ήταν καλύτερο να είχαμε την ευκαιρία όχι απλώς να διαβάσουμε για το πώς θα αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας και πως θα ζήσουμε μια ζωή πιο δημιουργική, αλλά να δοκιμάσουμε στην πράξη όσα υποστηρίζει;

Γι’ αυτό και τα Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο, οργανώνουν μια σειρά εργαστηρίων με εισηγήσεις από τα βιβλία του Austin Kleon. Παράλληλα θα υπάρξει διάδραση με το κοινό μέσα από ενεργητικές τεχνικές μάθησης και πολλές ασκήσεις δημιουργικότητας από το πολυαναμενόμενο τρίτο βιβλίο της σειράς του Kleon με τίτλο «Κλέψε Σαν Καλλιτέχνης: Η Μέθοδος». H Μέθοδος του Austin Kleon μας περνάει από τη θεωρία στην πράξη βάζοντας μας στον ρόλο του συγγραφέα, του καλλιτέχνη, του δημιουργικού ανθρώπου, ότι χόμπι και αν έχουμε, ότι δουλειά και αν κάνουμε.

Οι Ημέρες Δημιουργικότητας αντλούν έμπνευση από τις ιδέες του συγγραφέα των bestsellers Austin Kleon και μας βάζουν στον ρόλο του καλλιτέχνη, του συγγραφέα, του δημιουργικού ανθρώπου, ότι χόμπι κι αν έχουμε, ότι δουλειά κι αν κάνουμε. Τα διαδραστικά εργαστήρια δημιουργικότητας των εκδόσεων Key Books και των Public πραγματοποιούνται με την καθοδήγηση της Creative Placemaker Βίβιαν Δούμπα και της Υouth Trainer και  Mentor Ολυμπία Δάτση. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 29 Μαρτίου και ώρα 19.00.

Στο Public Τσιμισκή

Είσοδος: Ελεύθερη

Επόμενη Ημέρα Δημιουργικότητας στο Public Τσιμισκή: 12 Απριλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης