Eπιμέλεια Νικόλας Αρώνης

Διάρκεια έκθεσης: Κυριακή 18 Μαρτίου έως Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ουσία της υπόστασης προσεγγίζεται με την διάσπαση, την ενότητα; Η διάσπαση του φωτός μας δίνει όλα τα χρώματα, όμως στην παλέτα του ζωγράφου η ενότητα όλων των χρωμάτων μας δίνει το μαύρο. Μαύρο, λευκό, αποδίδουν το ανθρώπινο γίγνεσθαι μέσα από την αντίθεσή. Το κόκκινο ίσως και να μπορούσε να δώσει λύση…

Ρευστότητα το αποτέλεσμα, μορφές αναλώσιμων σκέψεων, εξαΰλωση…
«Εξαΰλωση» και ο τίτλος αυτής της ενότητας της ζωγράφου Γεωργίας Παπαμιχαήλ.

Μια υπερβατική τεχνική, σε περιρρέουσα ατμόσφαιρα άκρως μεταφυσική, γιατί όχι, ίσως και να συνδέεται άμεσα με το υπερρεαλιστικό στοιχείο, όπου η ζωγράφος αποκρούει την ρεαλιστική αντικειμενική εικόνα αποβλέποντας στην έκφραση έντονων συγκινησιακών καταστάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνει αφιέρωμα και στην ποιητική έκφραση της ζωγράφου με απαγγελίες από τον ηθοποιό Περικλή Μοσχολιδάκη, τον συγγραφέα Δημήτρη Βαρβαρήγο καθώς και από την ίδια.

Λίγα λόγια για τη ζωγράφο:

Η Γεωργία Παπαμιχαήλ, γεννήθηκε στην Αθήνα, ξεκίνησε να γράφει στα πρώτα εφηβικά της χρόνια. Ψάχνοντας γλώσσες έκφρασης, ψηλαφίζει και αναλύει την ψυχή με χρώματα. Παρακολούθησε μαθήματα σε σχολές ζωγραφικής, αργότερα και για 5 χρόνια ασχολήθηκε με το Θέατρο. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας και φωνητικής. Στα πλαίσια μιας καλλιτεχνικής έκφρασης που προσπαθεί να εξελιχθεί, έλαβε συμμετοχή από το 2002 μέχρι 2012 σε 8 ομαδικές εκθέσεις και 8 θεατρικές παραστάσεις. Το 2009 εμφανίζεται στα γράμματα με την ποιητική συλλογή «Πορφυρό Νερό» και το 2011 ακολουθεί η δεύτερη ποιητική συλλογή της, «από σιωπή…». Μέλος του ομίλου για την Unesco τεχνών λόγου και επιστημών όπως επίσης και της Πανελλήνιας ένωσης λογοτεχνών.

Εγκαίνια έκθεσης: Κυριακή 18 Μαρτίου, στις 19:00
Ώρες έκθεσης: Δευτέρα-Τρίτη-Παρασκευή 11:00-17:00 και τις ώρες των εκδηλώσεων του πολυχώρου.

Πολυχώρος Πολιτισμού “διέλευσις”
Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 112 56, ΑΘΗΝΑ
τηλ: 210 86 13 739/info@dieleusis.gr/www.dieleusis.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης