Τα όνειρα ξεκινούν για 50η συνεχή χρονιά στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για 69 νέες και νέους που λαμβάνουν υποτροφία για να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό, διδακτορικό ή μεταδιδακτορικό επίπεδο κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Διπλά επετειακή η φετινή χρονιά καθώς συμπληρώνονται 50 χρόνια δράσης του Ιδρύματος Μποδοσάκη και παράλληλα 50 χρόνια προσφοράς υποτροφιών. Οι νέοι υπότροφοι με σύγχρονα και επίκαιρα αντικείμενα σπουδών ανήκουν πλέον στη μεγάλη Κοινότητα των 2.500 και πλέον υποτρόφων που διαγράφουν ο καθένας τη δική του πορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τις 69 νέες υποτροφίες, οι 36 αφορούν σε μεταπτυχιακές σπουδές και οι 29 διδακτορική έρευνα στο πλαίσιο του 50ού Τακτικού Προγράμματος Υποτροφιών ενώ περιλαμβάνονται και 4 υποτροφίες για μεταδιδακτορική έρευνα σύμφωνα με το Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών στη μνήμη του «Σταμάτη Γ. Μαντζαβίνου», παλαιότερου προέδρου του Ιδρύματος. Εξ αυτών οι 54 θα σπουδάσουν στην Ευρώπη και στην Αμερική και οι 15 θα φοιτήσουν σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Στις παραπάνω υποτροφίες περιλαμβάνεται για πρώτη φορά και η «Υποτροφία των Υποτρόφων», μία επιπλέον υποτροφία που προσφέρεται κατόπιν της πρωτοβουλίας υποτρόφων του Ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι ανανεώθηκαν τα Προγράμματα Υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη, με στόχο την προαγωγή της διεπιστημονικότητας και τη συμπερίληψη εξειδικευμένων επιστημονικών πεδίων που απαντούν σε σύγχρονες ανάγκες. Επίσης, αυξήθηκαν τα ηλικιακά όρια, στα οποία μπορεί κάποιος να υποβάλει αίτηση τόσο στο Τακτικό Πρόγραμμα Υποτροφιών όσο και στο Πρόγραμμα Μεταδιδακτορικών Ερευνητικών Υποτροφιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης