Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία στις 18 Μαΐου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, 11:32
Ελεύθερη είσοδος στα μουσεία στις 18 Μαΐου
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (INTERNATIONAL COUNCIL OF MUSEUMS - ICOM), επιθυμώντας να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.

Το μήνυμα αυτής της επετείου είναι «να γίνουν τα Μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών».

Το ICOM, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στο παραπάνω μήνυμα, επέλεξε για τον εορτασμό του 2011 το θέμα «Μουσεία και μνήμη». Με την επιλογή του θέματος αυτού, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) επιθυμεί να αναδείξει τη σημασία των μουσείων ως φορέων διάσωσης και διαφύλαξης της ατομικής και της συλλογικής μνήμης.

Η κεντρική εκδήλωση του φετινού εορτασμού θα γίνει στο Μουσείο Μικρασιατικού Ελληνισμού «Φιλιώ Χαϊδεμένου», τιμώμενο μουσείο για το 2011, την Τετάρτη 18 Μαΐου και ώρα 19:30.

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2011, η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ενώ, στο πλαίσιο του εορτασμού, προγραμματίζονται ποικίλες εκδηλώσεις (εκθέσεις, ημερίδες, διαλέξεις, ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, μουσικές εκδηλώσεις κ.λπ.) σε σαράντα έξι αρχαιολογικά μουσεία και χώρους σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τον συνημμένο κατάλογο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011, 11:32