Ο Δήμος Χίου, λόγω της αυξανόμενης τουριστικής κίνησης από την Τουρκία, συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες προσέλκυσης επισκεπτών από τα απέναντι παράλια. Στo πλαίσιo των παραπάνω δράσεων, το Σάββατο, 08.06.2013, επισκέφθηκαν στο γραφείο του τον δήμαρχο Χίου Πολύδωρο Λαμπρινούδη εκπρόσωποι που απαρτίζουν την ομάδα παραδοσιακών τουρκικών χορών ODTU/METU, παρουσία του Προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δ. Χίου, Κωνσταντίνου Μούνδρου, του Προέδρου του Ομήρειου Πνευματικού Κέντρου Δ. Χίου Δημήτρη Μάντικα, καθώς και της Προϊσταμένης του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Τουρισμού Ρένας Δαμίγου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η δυνατότητα οργάνωσης μιας κοινής πολιτιστικής δράσης, σε συνεργασία με το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου και την ομάδα παραδοσιακών χορών ODTU/METU στο χώρο του Ομηρείου, καθώς και μίας παρουσίασης σε ένα χωριό της Χίου. Ως ημερομηνίες ορίστηκαν οι 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ομάδα συμμετέχει και η Μαρία Βουγιούκα, η οποία έχει αναφερθεί στα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε. ως η Ελληνίδα που διδάσκει συρτάκι τους Τούρκους.

Οι κοινές αυτές δράσεις θα καλυφθούν από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας (Τ.R.Τ.) καθώς και από άλλα τουρκικά και ελληνικά Μ.Μ.Ε.

Πηγή: lesvosnews

Διαβάστε ακόμη:
Διασχίζοντας την Ιωνία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης