«Ελληνικά Χρώματα – Ειρηνικά Χρώματα ΙΙ»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010, 03:20
«Ελληνικά Χρώματα – Ειρηνικά Χρώματα ΙΙ»
ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ - ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΙΙ»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ειρήνης, ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει σε καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού εικαστικού και επιμελητή εκθέσεων Μιχαήλ Ρωμανού, εικαστική έκθεση με τίτλο «Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα - ΙΙ» την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο, Αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης».

Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες νέων κυρίως καλλιτεχνών, σε μία δύσκολη εποχή όπου οι εχθροπραξίες και η συνεχής καταστροφή του περιβάλλοντος είναι υπαρκτά προβλήματα για την ανθρωπότητα. Τα ελληνικά χρώματα, γίνονται ειρηνικά χρώματα στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία των νέων καλλιτεχνών και διαπερνούν ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική ειρήνη, φιλιά και συναδέλφωση των λαών.

Ταυτόχρονα με τη μεγάλη αυτή έκθεση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων διοργανώνεται ένα πρωτότυπο διαδικτυακό project στο internet, με τίτλο «Ένα φύλλο Ελιάς», σε καλλιτεχνική επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού. Το φύλλο ελιάς καθώς και το περιστέρι έχουν καθιερωθεί διεθνώς ως σύμβολα της ειρήνης. Σε αυτό το πρωτοποριακό project έχουν καλεστεί καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα να συμμετάσχουν, στέλνοντας μία φωτογραφία του έργου τους με συνθέσεις φύλλων ελιάς, για να παρουσιαστεί στο ειδικά διαμορφωμένο site στο Διαδίκτυο. Με τη συμμετοχή τους αυτή, ο κάθε καλλιτέχνης και το δημιούργημα του αποτελεί συμβολικά, «ένα φύλλο ελιάς», για την παγκόσμια ημέρα ειρήνης:http://1filloelias.blogspot.com

Ο πρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων κύριος Άγγελος Μοσχονάς τονίζει, μεταξύ άλλων, στο σύντομο χαιρετισμό του:

«... Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, πιστεύουν ότι νέες ιδέες από νέους ανθρώπους συμβάλουν στη συνέχιση και εξέλιξη της τέχνης. Η τέχνη, όπως όλοι οι τομείς της ζωής, πρέπει να ανανεώνονται...
Με αυτές τις σκέψεις και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ειρήνης, οργανώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εικαστική έκθεση "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα ΙΙ" σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Μιχαήλ Ρωμανού, για να δώσουμε τη δυνατότητα σε νέους καλλιτέχνες να προβάλουν το έργο τους και τα ελληνικά χρώματα που γίνονται ειρηνικά χρώματα στα χέρια και τη δημιουργική φαντασία τους...».

Ο επιμελητής της εκθέσεως Μιχαήλ Ρωμανός επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«... Στην έκθεση με τίτλο "Ελληνικά χρώματα - Ειρηνικά χρώματα ΙΙ" οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα τους εμπνευσμένα από την αρμονία της φύσης, την ιστορία και τον πολιτισμό της πατρίδας μας, καταφέρνοντας να διαπεράσουν τα ουσιώδη μηνύματα για οικουμενική ειρήνη, φιλία και συναδέλφωση των λαών. Η έκθεση αυτή σκοπό έχει να παρουσιάσει τις ειρηνικές δημιουργίες των νέων καλλιτεχνών και να μας μεταφέρει το αισιόδοξο μήνυμα της κατεξοχήν έκφρασης του ιδεώδους αυτού της ειρηνικής συνύπαρξης και του αλληλοσεβασμού των λαών. Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην Ειρήνη...»

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Αίθουσα «Γ. Ιακωβίδης», Ακαδημίας 50, Αθήνα

Επιμέλεια έκθεσης: Μιχαήλ Ρωμανός

Διάρκεια: 15-24 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00 - 20.00 & Κυριακή 10.00 - 14.00

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010, 06:35