Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Νέο Μουσείο Ευρωπαϊκής Τέχνης 1984 παρουσιάζουν την έκθεση αναπαραστάσεων «Ελληνικές Αρχαιότητες πριν και μετά».

Στο πρώτο μέρος της έκθεσης, που εκτός από την ενδιαφέρουσα αισθητική της, παρουσιάζει και εξαιρετικό εκπαιδευτικό χαρακτήρα, παρουσιάζονται επτά εικαστικά έργα, αντίγραφα παλαιών και ξένων καλλιτεχνών, εμπνευσμένα από την Ελληνική Μυθολογία. Στο δεύτερο μέρος το οποίο και αποτελεί το βασικό ιστό της έκθεσης, απεικονίζονται 26 αναπαραστάσεις αρχαίων Ελληνικών μνημείων, όπως ήταν στην αρχική τους μορφή, και πως διαμορφώθηκαν μετά από τις φυσικές φθορές που αναπόφευκτα επιφέρει το πέρασμα του χρόνου. Η έκθεση καλύπτει έξι αρχαιολογικές περιόδους: Μινωική Περίοδος, 3500 έως 3000 και 1390 έως 1070 π.Χ. και καταλήγει στη Ρωμαική περίοδο, 30 π.X. – 330 μ.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις αναπαραστάσεις των μνημείων, υπάρχουν και επεξηγηματικά κείμενα, που τα έχει εκπονήσει ο Γιώργος Αντωνίου και σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο με κείμενα που έχει επιμεληθεί ο αρχαιολόγος Γιάννης Στόγιας, έτσι ώστε ο επισκέπτης να σχηματίσει πλήρη εικόνα για την αρχαία Ελληνική αρχιτεκτονική τέχνη και αντίληψη.

Η έκθεση πραγματοποιείται μετά από σχετική άδεια που παραχωρήθηκε από το Νέο Μουσείο Ευρωπαϊκής και Ανατολικής Τέχνης 1984 και το Δημήτρη Παπαδήμα που κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα της σχετικής έκδοσης.

Εγκαίνια: Τρίτη 10 Μαρτίου, ώρα 19:00

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ώρες λειτουργίας: 9:00-13:00 & 17:00-21:00 εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας

Επικοινωνία: 210 3621601

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση: Ακαδημίας 50

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης