"Ελληνικές Μαριονέτες" στην "Τεχνόπολις"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, 23:40
"Ελληνικές Μαριονέτες" στην "Τεχνόπολις"

13/01/2009 - 18/01/2009

Οι εντυπωσιακές «Ελληνικές Μαριονέτες» ζωντανεύουν στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων από τις 13 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2009. Ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ψυχαγωγίας & Εκπαίδευσης του Παιδιού και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, προσφέρουν μία αξέχαστη θεατρική εμπειρία, με στόχο την ευαισθητοποίηση, την εκπαίδευση και την προβολή του ελληνικού πολιτισμού μέσω της ποιοτικής ψυχαγωγίας. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη μεγάλη έκθεση μαριονετών, καθώς και να παρακολουθήσουν δύο παραστάσεις με τα έργα «Εκδρομή στο Γεροντόβραχο» και «Η μαρμαρωμένη Βασιλοπούλα». 

Το πρώτο από τα δύο έργα δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων ειδικά για την περίσταση κι έχει θέμα την προστασία του περιβάλλοντος, την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση ενέργειας, με σκοπό να μεταδοθεί το μήνυμα για το περιβάλλον στους μαθητές των δημοτικών σχολείων μέσα από τους ήρωες μαριονετών. 

Το Ινστιτούτο Ψυχαγωγίας & Εκπαίδευσης του Παιδιού και οι «Ελληνικές Μαριονέτες» αποτελούν το πρώτο και μεγαλύτερο θέατρο μαριονετών στην Ελλάδα. Οι δράσεις του προσφέρονται δωρεάν, μέσω χορηγιών και επιδοτούμενων προγραμμάτων σε σχολεία, δήμους, ιδρύματα παιδικής προστασίας, ιδρύματα που φιλοξενούν παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, καθώς και παιδικά νοσοκομεία, σε όλη τη χώρα εδώ και 48 χρόνια. Ιδρυτής του ήταν ο Φραγκίσκος Καλαϊτζάκης που είχε αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το έργο, το οποίο αποτελεί σπουδαία πολιτιστική κληρονομιά. Σήμερα, συνεχίζεται από τους δύο γιους του, Δημήτρη και Μανώλη, οι οποίοι μαζί με τους συνεργάτες τους, ταξιδεύουν τους επισκέπτες σε ένα μαγικό και παραμυθένιο κόσμο, παρουσιάζοντας ένα θέαμα υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου και ποιότητας. 

Πρόγραμμα Παραστάσεων 

·         13-16 Ιανουαρίου: Κάθε μέρα 2 παραστάσεις κατά τις σχολικές ώρες για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αθηναίων

·         17 Ιανουαρίου: 2 παραστάσεις για Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

·         18 Ιανουαρίου: 2 παραστάσεις (11:00 και 15:00) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Επικοινωνία: 

210 6755897

Τόπος: «Τεχνόπολις», Αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης»

Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2009, 23:40