Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Κυριακή 21 Απριλίου (στις 6 μ.μ.)
Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
(Αίθουσα Αλ.Τριάντη)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη μουσική υπογράφει ο Γιώργος Βούκανος
Θεατρική διασκευή-στίχοι: Μαίρη Βούκανου
Παραγωγή: Άκης Ευαγγέλου

Ένα από τα πιο τρυφερά βιβλία των εφηβικών μας χρόνων αλλά και αγαπημένο μυθιστόρημα των παιδιών, το «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» του Μενέλαου Λουντέμη, θα «ζωντανέψει» ξανά με τη μορφή μουσικής παράστασης που φέρει τον ομώνυμο τίτλο, την Κυριακή 21 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ο διαχρονικός Κώστας Βουτσάς και ο δυναμικός Θανάσης Τσαλταμπάσης μοιράζονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους της παράστασης. Τα τραγούδια της παράστασης θα ακουστούν επί σκηνής από ένα καλλιτέχνη με ιδιαίτερη ευαισθησία και αγάπη στα παιδιά, τον Γιάννη Πλούταρχο. Ένα σημαντικό ερμηνευτή που συμμετέχει ανιδιοτελώς σε αυτή την παραγωγή θέλοντας και εκείνος να προσφέρει τη δική του στιγμή στο παιδικό όνειρο, τη χαρά και στον αγώνα των παιδιών για μόρφωση.

Το «ταξίδι» της παραγωγής αυτής ξεκίνησε το 2009. Η πρεμιέρα του έργου- ως μεταφορά του βιβλίου για μικρούς και μεγάλους- πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε δύο Sold Out παραστάσεις, στις 20 και 21 Νοεμβρίου, με πλήθος καλλιτεχνών όπως ο Πασχάλης Τερζής, η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Γερασιμος Ανδρεάτος, ο Ζαχαρίας Καρούνης, Λυρικών ερμηνευτών όπως η Κάτια Πάσχου, ο Κωστής Ρασιδάκης, ο Γιώργος Σαμαρτζής κ.α. καθώς και καταξιωμένων ηθοποιών όπως ο Γιώργος Σουξές, ο Τάκης Χρυσούλης, ο Μανώλης Δεστούνης σε σκηνοθεσία Γιάννη Βόγλη και διεύθυνση ορχήστρας του Γιώργου Αραβίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε με την συνεργασία μας με το ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΥΠΡΟΥ σε σκηνοθεσία Νικόλα Κουρουμτζή το 2012 όπου έσπασε ρεκόρ εισιτηρίων αφού πραγματοποιήθηκαν πάνω από 100 παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και μπήκε στο επίσημο πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας Κύπρου για παιδιά Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου.

Τέσσερα(4) χρόνια μετά, η πολύ επιτυχημένη μουσική παράσταση για μικρούς και μεγάλους φίλους «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα», εμπνευσμένη από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη σε μουσική Γιώργου Βούκανου – θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών(Αίθουσα Αλ.Τριάντη) την Κυριακή 21 Απριλίου 2013 έχοντας στο ενεργητικό της μεγάλους ηθοποιούς, σημαντικούς ερμηνευτές αλλά και αρκετούς ανερχόμενους καλλιτέχνες.

Στην εν λόγω παραγωγή θα υπάρχει η συνοδεία Συμφωνικής Ορχήστρας με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου (που αριθμεί 50 μέλη). Όλοι οι συντελεστές αναβιώνουν μέσα από το υποκριτικό ταλέντο και την ερμηνεία τους μνήμες και εικόνες από το γνωστό πεζογράφημα του Μενέλαου Λουντέμη, το οποίο αποτελεί και την αυτοβιογραφία του σημαντικού Έλληνα πεζογράφου, ενώ ταυτόχρονα χαρακτηρίζει μια ολόκληρη εποχή με τις κοινωνικές αναφορές του με τη σκηνοθεσία της Ισμίνης Σακελλαροπούλου.

Στην παράσταση, θα ακολουθήσουμε τα βήματα του Μέλιου, του παιδιού, που μετράει τα άστρα όπως μετράει τα όνειρά του, με αγωνία, προσδοκίες και αγάπη για τη ζωή. Θα φτάσουμε μαζί του στη μεγάλη πολιτεία, εκεί που βρίσκεται το σχολείο, η πραγματοποίηση του μεγάλου ονείρου. Ποτέ πριν δεν είχε πάει σε σχολείο… και τώρα το Γυμνάσιο φάνταζε στην καρδιά του σαν το ωραιότερο του κόσμου μέρος…
Γράμματα θα μάθαινε εκεί, γράμματα σπουδαία… Και η ελπίδα για μια ζωή διαφορετική από αυτή που ως τώρα ζούσε το μικρό ορφανό αγόρι, αρχίζει να αχνοφαίνεται με τις εξετάσεις, την πρώτη μέρα στο σχολείο…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους:
Ο Κώστας Βουτσάς ως Μπαρμπα-Ανέστης &
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ως Μέλιος

Υπόλοιπη διανομή:
Αγλαϊτσα: Λαμπρινή Καρδαρά
Θώδος: Κώστας Λάσκος
Γυμνασιάρχης: Κωστής Ρασιδάκης
Σκαμβουράς: Θάνος Χρόνης
Αρετή: Αλίκη Κατσαβού
Αγράμπελη: Άντα Αθανασοπούλου
Καλιοντζή: Κατερίνα Κρασσά
Δακριτζίκος: Σωτήρης Δούβρης
Χαμωλιάς: Νικόλας Βαρθακούρης
Σταμίρης: Φιλημέγκας Νίκος
Ομάδα μαθητών και αποφοίτων Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει επί σκηνής
ο Γιάννης Πλούταρχος.

Χορωδία Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου
Διδασκαλία: Γιολάντα Μπαξεβανίδου

Σκηνοθεσία: Ισμήνη Σακελλαροπούλου
Διεύθυνση Ορχήστρας :Γιώργος Αραβίδης

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: ΤΡΙΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη: 55€
Α΄ ΖΩΝΗ: 45€
Β΄ΖΩΝΗ: 35€
Γ΄ΖΩΝΗ: 20€
ΜΑΘΗΤΙΚΟ-ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ: 12€
Προπώληση εισιτηρίων:

Στα Ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών(Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη)
– τηλεφωνικά: 210 7282333
– Ηλεκτρονικά: www.megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης