Την αγκαλιά της σε όλους τους θεατρόφιλους , άνοιξε η 9η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου , δίνοντας τους την ευκαιρία να παρακολουθήσουν γνωστές θεατρικές παραστάσεις που ενσαρκώνονται από φοιτητές πανεπιστημίων από την Ελλάδα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών τη Σερβία, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Κύπρο.

Η φετινή Πανεπιστημιάδα Θεάτρου που θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Ιουνίου, πλαισιώνεται από 14 θεατρικές παραστάσεις και πέντε σεμινάρια θεάτρου που θα διδάξουν γνωστοί καθηγητές θεατρολογίας, θεατρικοί συγγραφείς, ηθοποιοί και σκηνοθέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Σοφία Μπιτζίδου τόνισε ότι «στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Αστέρια, Φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ξεδιπλώνουν τη φαντασία και τα όνειρά τους σε μια θεατρική παλέτα σημαντικών δρώμενων και κειμένων, αυτοσχεδιασμών και προτάσεων αισθητικής του σήμερα.

Θεατρικές παραστάσεις, σεμινάρια και διαλέξεις, φωτίζουν τις παραμέτρους και τις αποχρώσεις του πολιτισμού μέσα από σκηνοθετικές προτάσεις, σκηνογραφικούς πειραματισμούς, ερμηνείες θεατρικών κειμένων, σχέσεις μάθησης και ανταλλαγής απόψεων πάνω στο θεατρικό γεγονός» Στα σεμινάρια των μυστικών της θεατρικής τέχνης θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων η καθηγήτρια Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Μπακονικόλα, η ηθοποιός και Θεατρική Συγγραφέας Χρύσα Σπηλιώτη, η ηθοποιός και λέκτορας Θεάτρου/Performance Κατερίνα Δρακοπούλου και ο Διευθυντής και σκηνοθέτης στο TURLG ( Πανεπιστημιακό βασιλικό θέατρο της Λιέγης) Robert Germay και ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος της υποκριτικής Κώστας Καζάκος.

Η 9η Διεθνής Πανεπιστημιάδα Θεάτρου συνδιοργανώνεται από το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών και το Δήμο Σερρών υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και της UNESCO σε συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου «Η διοργάνωση της Διεθνούς Θεατρικής Πανεπιστημιάδας είναι ένας από τους σοβαρούς πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας μας. Τοποθετεί την πόλη των Σερρών μέσα στο χάρτη των σημαντικών γεγονότων που αφορούν την υπόθεση του πολιτισμού στην Ευρώπη και έχει την υποστήριξη των εγκυρότερων πολιτιστικών φορέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιθυμία μας είναι όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια έτσι και φέτος να μοιραστούμε με τους φίλους θεατές μας αυτή την θεατρική γιορτή της Φοιτητικής νεολαίας» δήλωσε η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σοφία Μπιτζίδου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης