Το ζήτησαν οι ακούωντες και οι άνθρωποι με προβλήματα ακοής το «άκουσαν» και έτσι επιστρέφει.

Ο «ακούων» στη «χώρα των κωφών». Για δεύτερη θεατρική σεζόν και για λίγες μόνο παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 από 6 Νοεμβρίου μέχρι και 19 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα έργο δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να μας ανοίξει τα μάτια σε ένα κόσμο που δεν έχουμε φανταστεί, ή που δεν θέλουμε να βλέπουμε ότι υπάρχει. Ο κόσμος μας αντιστρέφεται και βρισκόμαστε έστω και για λίγο μέλη μιας κοινωνικής ομάδας που δεν είναι η κυρίαρχη του συνόλου. Έτσι πράγματα αυτονόητα, που δεν είχαμε μπει ποτέ στη διαδικασία να τα σκεφτούμε γιατί απλά τα θεωρούμε δεδομένα, αποτελούν την πηγή του προβληματισμού που δημιουργεί η συγκεκριμένη δουλειά.

Πόσο εύκολα, άραγε μπορεί ένας κωφός να παραγγείλει σε ένα εστιατόριο, πόσο εύκολα μπορεί να επικοινωνήσει το πρόβλημα του σε ένα νοσοκομείο, να συνδιαλλαγεί σε μία τράπεζα, να βρει δουλειά μέσω κάποιας δημόσιας υπηρεσίας; Κανονικά θα έπρεπε εύκολα και γρήγορα. Το ερώτημα όμως είναι πόσο διαθέσιμοι και πόσο ανοιχτοί είναι οι άνθρωποι που επανδρώνουν αυτές τις θέσεις, έτσι ώστε να καταλάβουν και να επικοινωνήσουν;

Σε δέκα και πλέον κωμικές σκηνές, η μειονότητα σε αυτή την περίπτωση, ένας ακούοντας παλεύει να επικοινωνήσει και διαρκώς έρχεται αντιμέτωπος με τοίχους, τοίχους ανθρώπινους. Η πραγματικότητα αντιστρέφεται, πλειοψηφία οι κωφοί στη δική τους χώρα. Το πρόβλημα είναι ότι η μειονότητα δε μιλάει νοηματική ή ότι η πλειοψηφία δεν δέχεται τη διαφορετικότητα….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύλληψη – Ιδέα: ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σκηνοθεσία: Νίκος Αξιώτης

Μουσική: Γιώργος Ζηγούρης

Κινησιολογία: Βίκυ Σαχπάζη

Διερμηνεία: Σοφία Ρόμπολη

ΘΕΑΤΡΟ ΚΩΦΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Σαχτούρη 8 – 10 τ.κ. 10553, Αθήνα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3214708

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης