Αρχιτεκτονική για να αντιμετωπίσει το ζήτημα του αναλφαβητισμού στην Ινδία χρησιμοποιεί το στούντιο ντιζάιν NUDES. Σε μια τοποθεσία της Μουμπάι, τοποθέτησαν ένα αναδιπλούμενο περίπτερο, του οποίου το σχήμα δίνει και το όνομά του: «Βιβλιοσκώληκας». Για να ενθαρρύνει τα παιδιά να απολαμβάνουν το διάβασμα βιβλίων.
 
O «Βιβλιοσκώληκας» έχει 36,6 μέτρα μήκος και 12 μέτρα πλάτος. Περιλαμβάνει χώρους για να κάθονται και να ακούν παραμύθια τα παιδιά, και μπορεί να «στεγάσει» περίπου 120.000 βιβλία, τα οποία έκαναν δωρεά διάφορα σχολεία της πόλης.
 
Αποτελείται από 3.600 προκατασκευασμένα μέρη, πράγμα που επιτρέπει την αποσυναρμολόγηση και συναρμολόγησή του -η συναρμολόγηση απαιτεί μία εβδομάδα-, έτσι ώστε να μπορεί να ταξιδεύει σε διάφορα σημεία της πόλης.
 
Το πρότζεκτ υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της απάντησης στο πρόβλημα του εκπληκτικά μεγάλου αριθμού ατόμων σε όλον τον κόσμο -ιδιαίτερα στην υποσαχάρια Αφρική και τη νότια Ασία- που έχουν έλλειψη βασικών δεξιοτήτων ανάγνωσης και γραφής.

Ο «Βιβλιοσκώληκας» του NUDES υποστηρίχθηκε από την αίθουσα τέχνης Priyasri και το παιδικό μουσείο CSMVS. Θα παραμείνει στους κήπους του μουσείου έως και τον Δεκέμβριο και, στη συνέχεια, θα αρχίσει να ταξιδεύει στην Ινδία, και σε πόλεις και σε αγροτικές περιοχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης