… από τη Μαρία Τσαρούχα

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Μαΐου
Ώρες: 10.30 – 18.00
Πολυχώρος Vault

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνολο: 19 ώρες
Κόστος: 40 ευρώ, με στόχο την δημιουργία ομάδας για του χρόνου
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης

Για πληροφορίες καλέστε στο 6932 755511.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, στέλνετε στο e-mail: m_tsar@otenet.gr

Για ηθοποιούς και ερμηνευτές και για όσους θέλουν να ανακαλύψουν βαθύτερα ασυνείδητα «κομμάτια» του εαυτού τους!!

Τι κοινό έχουν οι Kirk Douglas, Robert Redford, Dennis Haysbert, Kim Cattrall, Adrien Brody, Danny Devito… με την Μαρία Τσαρούχα; Είναι όλοι «Method Actors»!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα εντατικό εισαγωγικό σεμινάριο για την πολυσυζητημένη και πιο πετυχημένη μέθοδο υποκριτικής «Method Acting», που διδάσκεται στις σχολές υποκριτικής της Αγγλίας και την Αμερικής, διοργανώνει η σκηνοθέτης, ηθοποιός και ερμηνεύτρια Μαρία Τσαρούχα, απόφοιτη του «American Academy of Dramatic Arts», το Σάββατο 25 και Κυριακή 26 Μαΐου (10.30 – 18.00) στον Πολυχώρο Vault, στο Βοτανικό.

Η μοναδική αυτή Μέθοδος είναι το βασικό εργαλείο του ηθοποιού για να κάνει την θεωρία πράξη, να απελευθερωθεί και να ανακαλύψει μέσα από τον βαθύτερο εαυτό του, την αλήθεια του ρόλου που ερμηνεύει και την αλήθεια της στιγμής που βιώνει επάνω στην σκηνή. Ο στόχος της Μεθόδου είναι η δυνατότητα του ηθοποιού να δημιουργήσει έναν ολοκληρωμένο χαρακτήρα – ρόλο και να «αναπαραστήσει» αληθινά συναισθήματα κάτω από αληθινές συνθήκες που βιώνει ο χαρακτήρας του την συγκεκριμένη στιγμή , έτσι ώστε να αποδώσει μια ρεαλιστική ερμηνεία χωρίς να δημιουργεί «μανιέρες» ασφάλειας .

Η γνώση του «Method Acting» μπορεί να βοηθήσει όμως καταλυτικά και τους ερμηνευτές, προκειμένου να αποδώσουν μια ερμηνεία διαφορετική , μη αναμενόμενη , ανατρεπτική, που πηγάζει από την ψυχή και δεν είναι αποτέλεσμα μόνο μιας ευέλικτης και καλής φωνής. Και είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Άλλωστε σε κάθε τραγούδι ο καλλιτέχνης καλείται να ενσαρκώσει και ένα διαφορετικό ρόλο.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και για όσους επιθυμούν να ξεμπλοκάρουν μαθημένες αρνητικές συμπεριφορές που τους είναι εμπόδιο για να καλλιεργήσουν έναν ελεύθερο, αυθόρμητο και ειλικρινή εαυτό, ενώ δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ηθοποιία ή το τραγούδι.

Με την ολοκλήρωση αυτού του εισαγωγικού σεμιναρίου, θα δημιουργηθεί μια κλειστή ομάδα, η οποία, τον επόμενο χρόνο, θα διδαχθεί σε 2 κύκλους «Method Acting 1 & 2». Σπουδές δύο ετών θα συμπτυχθούν σε ένα χρόνο και στο τέλος της χρονιάς, θα πραγματοποιηθεί παράσταση στη σκηνή του “Vault Theatre Plus” από τους συμμετέχοντες.

Vault
Μελενίκου 26, Βοτανικός
Πλησιέστερος σταθμός Mετρό: «Κεραμεικός» – 5’ περίπου με τα πόδια)

Μαρία Τσαρούχα – Βιογραφικό
Aπόφοιτος της AADA NY (American Academy of Dramatic Arts, New York) και του Deree College (B.Α in Sociology). Φοιτήτρια του Webber Douglas Academy of Dramatic Arts, London εξειδίκευση στο σαιξπηρικό ρεπερτόριο καθώς και στην μέθοδο Stanislavsky.

Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα. Είναι μέλος της ομάδας ΝΑΜΑ και μόνιμος συνεργάτης του θεάτρου ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ. Συμμετείχε με πρωταγωνιστικούς ρόλους στα μιούζικάλ «Σακούρα», «Καλοκαίρι με Στοίχημα» σκην. Μ. Μαυρόγιαννη, στο «Trainspotting» σκην. Β. Δούκα, στη rock opera «Αδάμ και Χαλιμά» στην Λυρική σκηνή, στο μιούζικαλ «Μάλα , η μουσική του ανέμου» σκην. Γ. Κακλέα στο θέατρο Παλλάς, στο «Bug» σε σκην. Γ. Παλούμπη. Διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παράσταση «η κακομοίρα της Νάπολι».

Έχει συνεργαστεί με πολλούς ξένους σκηνοθέτες που ανέβασαν έργα στα τρία θέατρα της σχολής AADA.

Έχει συμμετάσχει σε μεγάλου μήκους ταινίες «Η Εύκολη Λεία» σε σκην.Β. Σεϊτανίδη, «Ρόκκο vs Κλεοπάτρα» σε σκην.Α. Σπίνουλα ,στο «κορόιδο εν ταξει» σκην. Γιάννη Παρασκευόπουλου, στο «Delivery» σε σκην. Ν. Παναγιωτόπουλου. Έχει δημιουργήσει το Μagic Room Theater, μια ομάδα καλλιτεχνών –δημιουργών όπου ανεβάζει παραστάσεις με κείμενα, τραγούδια, μουσικές συνθέσεις και σκηνοθεσία της ιδίας όπως τα musical – cabaret «Αυτή Είναι Μια Πάπια» «Μια Υποψία στη Σκηνή» «REUNION», «LOLAS CABARET», «Ιt s a Wonder Full World», «Maria in Abundance».

Συμμετείχε σε σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης, όπως οι «Χρηματιστές» «Πρόβα νυφικού», «Ιατρικό απόρρητο», «Κλεμμένα όνειρα» κ.α.. Έχει παρακολουθήσει συστηματικά επι τρία χρόνια σεμινάρια creative writing, λογοτεχνίας και Theory of Philosophy με την Χριστιάνα Λαμπρινίδη. Το βιβλίο της «Διαυγές κενό κεφάλι» έχει εκδοθεί από τις εκδόσεις Ηριδανός. Από το 2000 διδάσκει ‘Method Acting” σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς.

Είναι πρακτικός του E.F.T ( Emotional Freedom Therapy).

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης