Το Ιαπωνικό Φεστιβάλ επιστρέφει στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων αυτό το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Με ένα εξαιρετικά πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 εκθέσεις, όπως kimono (το παραδοσιακό ιαπωνικό ρούχο για γυναίκες), bonsai (η τέχνη της καλλιέργειας και διαμόρφωσης δέντρων σε γλάστρες), origami (καλλιτεχνίες με χαρτί), 21 εργαστήρια στα οποία μπορεί να συμμετάσχει το κοινό, όπως καλλιγραφία, τελετή τσαγιού, ιαπωνική βιβλιοδεσία, sushi, ιαπωνικά τύμπανα, sumo και σπαθασκία, και πολλές ακόμα επιδείξεις, το Japan Festival 2022 επιδιώκει να παρουσιάσει την Ιαπωνία μέσα από όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού της, παραδοσιακού αλλά και σύγχρονου, όπως διαμορφώνεται μέσα από την pop κουλτούρα.

Το πρώτο φεστιβάλ που διοργανώθηκε το 2019 απόλαυσαν περισσότεροι από 5.000 επισκέπτες και η Ελληνική Ένωση Παραδοσιακών Ιαπωνικών Τεχνών και Πολιτισμού σε συνεργασία με το «Athens Bushido center», υπό την αιγίδα του «Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου» ευελπιστούν ότι θα καθιερωθεί σαν μια ετήσια γιορτή όπου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα μπορούν να ανταμώσουν με την Ιαπωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο φεστιβάλ περιλαμβάνονται παρουσιάσεις μουσικής, χορού, πολεμικών τεχνών αλλά και cosplay! Anime & Manga, ιαπωνικά ρετρό και πρόσφατα video games, κινηματογράφος τιμώνται επίσης ως σύγχρονες εκφάνσεις της ιαπωνικής καθημερινής, μαζικής κουλτούρας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει 8 ομιλίες, 4 live streaming απευθείας από την Ιαπωνία, 20 καλλιτέχνες ιαπωνικού σχεδίου ενώ στον χώρο του φεστιβάλ προγραμματίζεται και cosplay parade.

Το πλήρες πρόγραμμα για το διήμερο φεστιβάλ είναι διαθέσιμο εδώ

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια εδώ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης