Ξωτικά, εργαστήρια ζαχαροπλαστικής και…μαγείας, παραδοσιακά παιχνίδια, εορταστικά τραγούδια και το σπίτι του Αγ. Βασίλη «συνθέτουν» το πλαίσιο των εκδηλώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχιστούν μέχρι την Πρωτοχρονιά και, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση, σήμερα, Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ξεκινά το πρόγραμμα με ξυλοπόδαρους, εκπλήξεις και παιχνίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αύριο, Κυριακή 30 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, τα ξωτικά ψάχνουν για νέους βοηθούς, στήνουν ένα καραόκε πάρτι με χριστουγεννιάτικα τραγούδια, και οι καλύτεροι τραγουδιστές κερδίζουν μια θέση στο εργαστήρι των ξωτικών.

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου, η εκδήλωση με τίτλο «Γίνε Αϊ – Βασίλης για μια μέρα» καλεί τους συμμετέχοντες να παίξουν παραδοσιακά παιχνίδια από όλο τον κόσμο με εισιτήριο ένα δικό τους παιχνίδι (καινούριο ή παλιό σε καλή κατάσταση) που θα δοθεί σε παιδιά που το χρειάζονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όλες τις παραπάνω εκδηλώσεις ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά του θα βρίσκονται στα σπιτάκια της πλατείας, όπου θα λειτουργούν παράλληλα οι εξής δραστηριότητες: το σπίτι του Αϊ – Βασίλη, face painting, το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, όπου τα παιδιά θα φτιάχνουν και θα ψήνουν κουλουράκια, το εργαστήρι της μαγείας, όπου τα παιδιά θα μαθαίνουν να κάνουν μαγικά κόλπα, και το ταχυδρομείο, όπου θα μπορούν να στείλουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης