Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 08:35
Επαναλειτουργεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Με αυστηρή τήρηση των κανόνων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID -19, επαναλειτουργεί από την Τετάρτη, 3 Ιουνίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε, το νέο ωράριο εξυπηρέτησης του κοινού θα είναι Δευτέρα και Πέμπτη από τις 8.00 το πρωί έως και τις 5.00 το απόγευμα και Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 8.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί μόνο για δανεισμό και επιστροφή βιβλίων, ενώ δεν επιτρέπεται η παραμονή στο χώρο για διάβασμα και χρήση υπολογιστών.

Παράλληλα θα υπάρχει περιορισμός εισόδου με καθορισμένο αριθμό ατόμων, ώστε να εξασφαλίζεται η απόσταση των 2 μέτρων. Ως  μέγιστος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας στον χώρο της Βιβλιοθήκης ορίζονται τα 10 άτομα, ενώ ως μέση διάρκεια παραμονής των χρηστών στη Βιβλιοθήκη ορίζονται τα 15 λεπτά.

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση:

α) Της υπηρεσίας δανεισμού για 15 ημέρες και θα επιστρέφουν τα βιβλία εντός του
ωραρίου λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

β) Θα εφαρμοστεί η μέθοδος δανεισμού με παραγγελία. Θα μπορεί δηλαδή ο χρήστης να στείλει e-mail library@chania.gr με τα στοιχεία των βιβλίων, που βρήκε στον κατάλογο OPEN ABEKTκαι είναι διαθέσιμα για δανεισμό.

Για τους ερευνητές, που θέλουν να χρησιμοποιήσουν τους τομείς των εφημερίδων, περιοδικών, αρχειακού υλικού, πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με το προσωπικό.

Οι Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου και Σούδας θα ανοίξουν για το κοινό την Τρίτη, 9 Ιουνίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020, 08:35