Εγκαινιάζεται απόψε η μεγάλη ετήσια γιορτή των εικαστικών τεχνών, Art Athina 2010 και πάλι, όπως και πέρσι, στο κλειστό γυμναστήριο του Τaekwondo, στο Φάληρο.

Μεσούσης της κρίσης, η Art Athina, κατόρθωσε να συγκεντρώσει 58 γκαλερί από 11 χώρες και περισσότερους από 300 καλλιτέχνες, με κυρίαρχη τάση φέτος στη ζωγραφική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν και η χώρα υποφέρει, η Art Athina αντέχει και εξελίσσεται με νέες προτάσεις», είπε χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις η πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αιθουσών Τέχνης, Γιάννα Γραμματοπούλου.

Η συναίνεση του εικαστικού χώρου και των φορέων του -μουσεία σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας, εκδοτικοί οίκοι, ξένα ινστιτούτα-, είναι εμφανής στα περίπτερα της Art Athina.

Επίσης, και το αφιέρωμα στο καλλιτεχνικό βιβλίο, που δεσπόζει σε αυτή τη διεθνή συνάντηση σύγχρονης τέχνης, με 120 βιβλία -αυτόνομα εικαστικά έργα-, κατασκευασμένα από 60 καλλιτέχνες. Την έκθεση επιμελήθηκε η Μαρία Αγγελή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκθεση κάνει την πρώτη του εμφάνιση και το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης, που δεν είναι άλλο από τις θρυλικές «Νέες Μορφές». Η περίφημη γκαλερί, συνεχίζοντας τη μακρόχρονη προσφορά της στην Τέχνη, εργάζεται εντατικά μέσα από αυτό το Ινστιτούτο, για την καταγραφή και τεκμηρίωση της μεταπολεμικής ελληνικής τέχνης και σύντομα θα εγκαινιάσει τον χώρο του στη Βαλαωρίτου, όπου στεγάζονταν οι «Νέες Μορφές».

Ακόμα, στην Art Athina 2010 συμμετέχουν οκτώ βραβευμένοι καλλιτέχνες του Ιδρύματος «Γιάννης Σπυρόπουλος» που από φέτος, θέσπισε και νέο χρηματικό βραβείο για μεταπτυχιακές σπουδές καλλιτεχνών.

Η Διεθνής Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης Art Athina 2010, θα διαρκέσει ως τις 16 Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης