Το βράδυ της Κυριακής, ο Δήμος Ραφήνας τίμησε τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, ανακηρύσσοντάς τον επίτιμο δημότη Ραφήνας.

Ο δήμαρχος Ραφήνας, κ. Γιώργος Χριστόπουλος, του πρόσφερε μαζί με την περγαμηνή της ανακήρυξης ένα ξεχωριστό γλυπτό, «το δέντρο της ζωής» φτιαγμένο από τις 7 νότες που φιλοτέχνησε ο Πέτρος Τσιριγώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ξεχωριστό δώρο που βρήκε τη θέση του αμέσως επάνω στο πιάνο του σπιτιού του…

Ο Μίμης Πλέσσας αντιφώνησε προσφέροντας στον δήμαρχο το βιβλίο «Μίμης Πλέσσας. Ένας δρόμος χίλιες νότες» και μετά κάθισε στο πιάνο για δύο ολόκληρες ώρες και μάγεψε το κοινό με τα τραγούδια του, που ερμήνευσαν ο Σπύρος Κλείσσας, η Fide Koksal και η Δήμητρα Σταθοπούλου.


(Mε τη Μαίρη Λίντα)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


(Με τη Fide Koksal)


(Με τη Νόρα Βαλσάμη)

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας γέμισε ασφυκτικά από πολύ νωρίς, με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα κάθε ηλικίας να παραμείνουν όρθια και οι πιο τυχεροί βρήκαν μια θέση στο γρασίδι.

Ξεχωριστές παρουσίες, αυτή της Μαίρης Λίντα που τραγούδησε με την καρδιά της, της Νόρας Βαλσάμη που έκλεψε την παράσταση στο κλείσιμο της βραδιάς χορεύοντας «τις πράσινες, τις κόκκινες τις θαλασσιές τις χάντρες» υπό το βλέμμα του συζύγου της, σκηνοθέτη Ερρίκου Ανδρέου, της καλής φίλης Λόλας Νταϊφά, του δημοσιογράφου Δημήτρη Ρίζου που με τη σύζυγό του, Πέγκυ, δήλωσαν ότι ήταν από τις ωραιότερες συναυλίες που έχουν παρακολουθήσει, του Γιάννη Μπουρνέλλη και του Γιώργου Πάντζα, ο οποίος από μικροφώνου ξεχώρισε το έργο του Μίμη Πλέσσα σαν «Ιδρυτή της Καλλιτεχνούπολης».

Τις φυσικές παρουσίες συμπλήρωσαν, με μαγνητοσκοπημένες δηλώσεις τους για τον συνθέτη, φίλοι και συνεργάτες του, αλλά και ο «μεγάλος απών» και συνεργάτης μιας ζωής, σκηνοθέτης Γιάννης Δαλιανίδης, που μίλησε για τον «Μίμη του» στη Λουκίλα Καρρέρ σε μια από τις τελευταίες του τηλεοπτικές συνεντεύξεις.

(Τις φωτογραφίες της βραδιάς τράβηξε ο Νίκος Μαρινέλης)

Επιμέλεια Λουκίλα Καρρέρ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης