Με κεντρικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση ξεκινά το 47ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, από την Παρασκευή 31 Αυγούστου έως την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου.

Εκατοντάδες σελίδες βιβλίων και περισσότερες από 180 εκδηλώσεις συγκεντρώνει ο μακρόχρονος θεσμός του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ) δίνοντας εφέτος την ευκαιρία στους επισκέπτες να μυηθούν και να απολαύσουν την περιπετειώδη διαδρομή της ποίησης από το στίχο στη σελίδα κι από εκεί στο πεντάγραμμο. Το πρόγραμμά του αναπτύσσει δέκα βραδιές αφιερωμένες στους μεγάλους δημιουργούς -ποιητές και συνθέτες- με τη συμμετοχή γνωστών τραγουδιστών, μουσικών, ηθοποιών και με τις παρεμβάσεις ανθρώπων από τον χώρο των γραμμάτων και των τεχνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του αφιερώματος επιμελείται ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος, με επιλεγμένες προβολές εκπομπών από την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ «Η περιπέτεια ενός ποιήματος» (1989-1991) και κομβικά πρόσωπα του αφιερώματος τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μάνο Χατζιδάκι, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Νίκο Μαμαγκάκη, τον Θάνο Μικρούτσικο, και πλησιάζοντας στις μέρες μας με τον Μάριο Στρόφαλη, τον Σταμάτη Κραουνάκη, τον Γιώργο Ανδρέου κ.ά. Βραδιές αφιερωμένες στον Νίκο Καββαδία, τον Μανόλη και τη Λούλα Αναγνωστάκη, την Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ, τη Γιοβάννα κ.ά. Στο αφιέρωμα συμμετέχει, επίσης, το Θέατρο Τέχνης με Λόρκα και το ΚΘΒΕ.

Τα επίσημα εγκαίνια του 47ου Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης