Στο έργο «ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΟΥ», του Eric Westphal, που παρουσιάζεται στο Αγγέλων Βήμα, από την Τετάρτη 3 Μαρτίου, το ρόλο της Αντέλα θα ερμηνεύει η Ιλιάδα Λαμπρίδου αντί της Σμαράγδας Σμυρναίου.

Πρόκειται για ένα έργο σκληρό, ευφυές, ποιητικό αλλά και απροσδόκητα κωμικό, ψηλαφά την ανθρώπινη ψυχή με έναν τρόπο βαθύ και, ταυτόχρονα, ανάλαφρο σαν σε ένα ευφυές παιγνίδι.
Είναι η ιστορία δύο ώριμων γυναικών, αδελφές μεταξύ τους, που ζουν χρόνια μόνες στο σπίτι που τους άφησε ο πατέρας τους, σχεδόν ‘έγκλειστες’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μικρότερη (Ιλιάδα Λαμπρίδου), ‘μεγαλώνει’ επί δεκαετίες την μεγαλύτερη και ψυχικά ευάλωτη αδελφή της (Αντιγόνη Βαλάκου), σ’ ένα σπίτι αποκομμένο, από το οποίο βγαίνει μόνο η ίδια για τα απολύτως απαραίτητα.

Η μεγαλύτερη ζει πάντα στο σπίτι, ‘αυτή και τα σύννεφά της’. Όλες της οι ανάγκες και όλα της τα καπρίτσια ικανοποιούνται από την μικρότερη αδελφή και από τον βοηθό (Δημήτρης Μπικηρόπουλος) του ζωολόγου πατέρα τους.

Τα πράγματα κυλούν φαινομενικά ήσυχα μέχρι τις φορές –και δεν είναι λίγες- που η μεγαλύτερη και ευάλωτη αδελφή τυλίγεται από ‘τα σύννεφά της’. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, εισβάλλει στο σπίτι η βία, αλλά μια βία ιδιότυπη, σαν παιγνίδι ψυχών, σαν άσκηση πνευμάτων, σαν κυνηγητό σκιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είναι ο δυνατότερος και ποιος ο αδύναμος σ’ αυτή τη μάχη; Ποιος ο εξαρτώμενος και ποιος ο δυνάστης;

Ο καταλύτης εδώ είναι ένας ανυποψίαστος εμπορικός αντιπρόσωπος, ένας περιοδεύων πλασιέ (Αντώνης Θεοδωρακόπουλος), που χτυπάει την πόρτα του αποκομμένου σπιτιού και το μόνο που πασχίζει είναι να πουλήσει τις βούρτσες του σε μια υποψήφια πελάτισσα που είναι ήδη χαμένη στα σύννεφά της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Χαρά Μπακονικόλα
Σκηνοθεσία- σκηνικά – κοστούμια: Κοραής Δαμάτης
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

ΠΑΙΖΟΥΝ (με σειρά εμφάνισης) :
Ερνεστίνα: Αντιγόνη Βαλάκου
Αντέλα: Ιλιάδα Λαμπρίδου
Ζομπρόβιτς: Δημήτρης Μπικηρόπουλος
Εμπορικός Αντιπρόσωπος: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :
Τετάρτη : 19:15 λαϊκή απογευματινή
Πέμπτη : 21:15
Παρασκευή : 21:15
Σάββατο : 18:15 λαϊκή απογευματινή και
21:15
Κυριακή : 19:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :
Γενική Είσοδος : 20 €
Φοιτητικό : 15 €
Λαϊκή : 15 €

Σατωβριάνδου 36
Ομόνοια
Τηλέφωνο : 210-5242211-3

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης