Λόγω της επιτυχίας του έργου, οι παραστάσεις συνεχίζονται και μετά το Πάσχα.

«…μια παράσταση συμπαγής, σπαρταριστή και ατμοσφαιρική. Η αντίστιξη ανάμεσα στο κωμικό και το δραματικό, εντείνει το ενδιαφέρον κι υποβάλλει πειστικά τις επί μέρους ατμόσφαιρες…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έργο ευφυές, ποιητικό αλλά και απροσδόκητα κωμικό. Ψηλαφά την ανθρώπινη ψυχή με έναν τρόπο βαθύ και, ταυτόχρονα, ανάλαφρο σαν σε ένα ευφυές παιγνίδι.

Είναι η ιστορία δύο ώριμων γυναικών, αδελφών μεταξύ τους, που ζουν χρόνια μόνες στο σπίτι που τους άφησε ο πατέρας τους, σχεδόν ‘έγκλειστες’.

Η Αντέλα (Ιλιάδα Λαμπρίδου), ‘μεγαλώνει’ επί δεκαετίες την ψυχικά ευάλωτη αδελφή της, Ερνεστίνα (Αντιγόνη Βαλάκου), σ’ ένα σπίτι αποκομμένο, από το οποίο βγαίνει μόνο η ίδια για τα απολύτως απαραίτητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ερνεστίνα ζει κλεισμένη στο σπίτι, ‘αυτή και τα σύννεφά της’. Όλες της οι ανάγκες και όλα της τα καπρίτσια ικανοποιούνται από την αδελφή της Αντέλα και από τον βοηθό (Δημήτρης Μπικηρόπουλος) του ζωολόγου πατέρα τους.

Τα πράγματα κυλούν φαινομενικά ήσυχα μέχρι τις φορές –και δεν είναι λίγες- που η ευάλωτη ψυχικά αδελφή ‘δραπετεύει απ’ τον κανονικό κόσμο’ και τυλίγεται ‘στα σύννεφά της’. Και κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, διαπραγματεύονται απ’ την αρχή οι σχέσεις των δύο γυναικών.

 Ένα παιγνίδι ψυχών, μια άσκηση πνευμάτων, ένα κυνηγητό σκιών. Ποιά κερδίζει και ποια χάνει σ’ αυτή τη μάχη; Ποιος είναι ο θύτης και ποιο το θύμα; Ποια είναι η αλήθεια;

Ο καταλύτης εδώ είναι ένας ανυποψίαστος εμπορικός αντιπρόσωπος, ένας περιοδεύων πλασιέ (Αντώνης Θεοδωρακόπουλος), που χτυπάει την πόρτα του αποκομμένου σπιτιού και το μόνο που πασχίζει είναι να πουλήσει τις βούρτσες του σε μια υποψήφια πελάτισσα που είναι ήδη χαμένη στα σύννεφά της.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Μετάφραση: Χαρά Μπακονικόλα
Σκηνοθεσία- σκηνικά Κοστούμια: Κοραής Δαμάτης
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου

ΠAIZOYN (με σειρά εμφάνισης) :
Ερνεστίνα: Αντιγόνη Βαλάκου
Αντέλα: Iλιάδα Λαμπρίδου
Ζομπρόβιτς: Δημήτρης Μπικηρόπουλος
Εμπορικός Αντιπρόσωπος: Αντώνης Θεοδωρακόπουλος

Από Πέμπτη 8 Απριλίου και κάθε Πέμπτη θα ισχύουν στο «Αγγέλων Βήμα» οι εξής προσφορές:

Για τους θεατές άνω των 65 ετών το εισιτήριο θα κοστίζει 15 Ευρώ, αντί 20.
και

Για τις παρέες 4 ατόμων, το εισιτήριο θα κοστίζει 12,5 ευρώ το άτομο δηλαδή 50 ευρώ συνολικά, αντί 80.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη λαϊκή, στις 19.15 –
Πέμπτη-Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15 –
Σάββατο λαϊκή απογευματινή στις 18.15 και
Κυριακή στις 19.15.

ΤΟΠΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ – ΔΥΣΗΣ Α.Μ.Κ.Ε

Aγγέλων Βήμα

Αγγέλλει το νέο σε θέατρο, μουσική, εικαστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης