«Έστρωσαν» ένα χαλί-νωπογραφία σε σκάλα πανεπιστημίου

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 10:04
«Έστρωσαν» ένα χαλί-νωπογραφία σε σκάλα πανεπιστημίου

Μια κλίμακα ευυπόληπτου αξιοπρεπούς κτηρίου είναι συνυφασμένη με ένα χαλί πάνω της. Για αυτό τον λόγο, οι Αμερικανές καλλιτέχνιδες δρόμου Τζέσι Άντερχαλτερ (Jessie Unterhalter) και Κέιτι Τραν (Katey Truhn) «έστρωσαν» ένα χαλί-νωπογραφία σε μία σκάλα στο campus του Appalachian State University στην πόλη Μπουν της Πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας.Αντιμετώπισαν τα σκαλοπάτια από τσιμέντο ως αργαλειό: «Δουλέψαμε πολύ μαθηματικά, για να έχουμε σωστά τις γωνίες και την προοπτική, αλλά τελικά τα πάντα ήρθαν και κούμπωσαν» είπε, στο Colossal, το καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλτιμόρη που είναι γνωστό ως Jessie and Katey.

Με σαφείς αναφορές στην παράδοση που έχει η περιοχή των Απαλάχιων Ορέων στα καπιτονέ παπλώματα και άλλα υφαντά, η μεγάλου μεγέθους νωπογραφία αποτελείται από ζωηρόχρωμες τονικές διαβαθμίσεις, διαστρωματωμένες σε ρίγες. Κρόσια σε ουδέτερο χρώμα στο τέλος της σκάλας κάνουν τη νωπογραφία να μοιάζει με κιλίμι.

Οι Jessie and Katey επανέρχονται σε πρότζεκτ τους τα οποία αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας και βρέθηκαν προσφάτως στο Λας Βέγκας, στην Ουάσινγκτον και στη Βόρεια Καρολίνα. «Είναι πραγματικά μια ανταμοιβή το να βλέπεις το κοινό να αγκαλιάζει τη δουλειά σου. Με αυτό, γίνεσαι αληθινά δημιουργικός και οι νωπογραφίες καταλήγουν μέρος της κοινότητας» εξομολογήθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020, 10:04