Επιμέλεια Νικόλας Αρώνης
12-15 ΙΟΥΛΙΟΥ
Petrovaradin Fortress
Νόβι Σαντ, Σερβία

Περισσότεροι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής σκηνής προστίθενται στο line up του Exit, ανάμεσα στους οποίους και ο έλληνας Nikonn!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dance Arena: Knife Party, Claude VonStroke, Jacques Lu Cont, Eats Everything, Tobi Neuman & Geddes, Benoit & Sergio
Main Stage After 2AM: Netsky & MC Dynamite, Goldie & SP:MC, Borgore and Drumsound & Bassline Smith feat MC Dynamite
Happynovisad: Space Dimension Controller, George Fitzgerald , Sigha και Locked Groove
Elektrana: Thieves Like Us, Nikonn, The Tapeaters, DAT Politics, Franz + Shape, Detachments, A Terrible Splendour και Christian Strobe

Φέτος, τον Ιούλιο, το Exit υποδέχεται μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες από το χώρο της ηλεκτρονικής σκηνής συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το line up της φημισμένης Dance Arena, του μεταμεσονύκτιου προγράμματος του Main Stage, του Happynovisad που ξέρει να αναδεικνύει νέα ταλέντα και του Elektrana stage που αγαπά τον electro ήχο. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρελάσουν από τις ηλεκτρονικές αρένες του Exit αξίζει να σημειωθεί και η εμφάνιση του «δικού μας» Nikonn, γνωστός στην ηλεκτρονική σκηνή της Ελλάδας τόσο ως solo artist όσο και ως ιθύνοντας νους των Mikro.

Aπό τις 12 έως τις 15 Ιουλίου, το μόνο σίγουρο είναι πως το Πετροβάραντιν Φρούριο στο Νόβι Σαντ μετατρέπεται σε ένα από τα πιο «ηλεκτρισμένα» venues του καλοκαιριού!
Η ξακουστή Dance Arena μετατρέπεται και φέτος σε Μέκκα του clubbing!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 15 Ιουλίου τα ηνία της Dance Arena αναλαμβάνει το electro-house duo (με ολίγον από dubstep) από την Αυστραλία, Knife Party, ενώ την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, ο Jacques Lu Cont υπόσχεται (και δεν αμφιβάλουμε) ένα αξέχαστο πάρτι μέσα στο φρούριο! Ο άνθρωπος με τα πολλά προσωπεία (Les Rythmes Digitales, Paper Faces, Man With Guitar, Thin White Duke) δεν είναι άλλος από τον επί δεκαετία συνεργάτη της Madonna και παραγωγό του δίσκου της “Confessions on a Dance Floor”. Την ίδια μέρα, η Dance Arena φιλοξενεί και τον βρετανό παραγωγό, Eats Everything, του όποιου η φήμη έχει εκτοξευθεί στα ύψη, εκεί στα λημέρια της underground house σκηνής, δίνοντας παράλληλα το δικό του στίγμα στα διάσημα Essential Mix του BBC Radio1.

Στις 14 Ιουλίου, το Dance Arena καταλαμβάνει ο αμερικανός Claude VonStroke, του οποίου το “Deep Throat” πούλησε -δικαίως- πάνω από 10.000 αντίτυπα και το “Who’s Afraid Of Detroit” αποτέλεσε διαβατήριο για τις παγκόσμιες περιηγήσεις του. Το ίδιο βράδυ, οι Benoit & Sergio ξεκινούν μία «αντιπαράθεση» ανάμεσα στα σύγχρονα beats και τον πατροπαράδοτο dance ήχο, γεγονός που θα αποδείξει γιατί θεωρούνται ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project στη χορευτική σκηνή του σήμερα. Αμέσως μετά, τη σκυτάλη παίρνουν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι dance masters, Tobi Neuman b2b Geddes. Από τα underground club του Βερολίνου ο πρώτος και από τα πιο γνωστά warehouse πάρτι του Λονδίνου ο δεύτερος, μας προσκαλούν σε ένα deep & dark σετ που κινείται ανάμεσα στα δυσδιάκριτα όρια μεταξύ house και techno. Sexy, σκοτεινός και συναισθηματικός ήχος, ό,τι καλύτερο, δηλαδή, για να κλείσει το Σαββάτο βράδυ…

Το After 2AM του Main Stage υποδέχεται μερικά από τα πιο σπουδαία ονόματα από το χώρο του Drum ‘n Bass και του Dubstep.

Τη 2η ημέρα του φεστιβάλ, το νέο ταλέντο της D ‘n’B και αστέρι της Hospital Records, Netsky θα παρουσιάσει, εκτός των άλλων, το νέο του δίσκο που κυκλοφορεί στις 21 Μαΐου με πρώτο και καλύτερο το single “Come Alive”. Επιπλέον, οι Drumsound & Bassline Smith, τα αγαπημένα παιδιά του BBC Radio 1, που κυκλοφόρησαν πέρυσι το single “Close” και πήραν βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού και Καλύτερου Video Clip στα “Official Drum & Bass Awards“, θα βρεθούν την ίδια ημέρα στο Main stage. Και τα δυο σχήματα εμφανίζονται στη σκηνή με την ιέρεια του drum ‘n’ bass, hip hop, dubstep, reggae και του παγκόσμιου dancefloor, MC Dynamite.

 Στις 14 Ιουλίου, το After 2AM φιλοξενεί τον Ισραηλινό dubstep DJ και παραγωγό, Borgore. Ο αυτοαποκαλούμενος “young man following big dreams, a private beach and the olsen twins“ ορίζει τη μουσική του ως ένα μίγμα από drum beats με heavy metal (!) επιρροές. Τέλος, την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, ο ιδιαίτερος καλλιτέχνης, μουσικός, visual artist, ηθοποιός και περσόνα, Goldie θα βρεθεί στη σκηνή με έναν από τους πιο εφευρετικούς και ακριβοθώρητους MCs στον κόσμο, τον SP:MC.

Το δεύτερο μεγαλύτερο ηλεκτρονικό stage του φεστιβάλ, το Happynovisad αποτελεί hot spot για νέα ταλέντα και πρωτοποριακό ήχο!

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, το Happynovisad υποδέχεται τους καλλιτέχνες της ξακουστής Hotflush Recordings. Ο βρετανός παραγωγός και κάτοικος πλέον Βερολίνου, Sigha, είναι ένας από τους κύριους εκφραστές της techno του label. Παράλληλα, το Happynovisad stage φιλοξενεί τον Tim Van de Meutter a.k.a. Locked Groove, γνωστός για το εκρηκτικό μείγμα industrial techno με μελαγχολική deep house. Ένα ακόμα παιδί του Hotflush, ο George Fitzgerald, με τα φημισμένα house-garage-techno-dubstep κοκτέιλ του, συμπληρώνει τη συνταγή για μία αξέχαστη Παρασκευή στο Happynovisad stage.
Το Σάββατο, το stage καταλαμβάνει ο νέος παραγωγός Jack Hamill από το Belfast – γνωστός με το ψευδώνυμο Space Dimension Controller. Υποστηρίζοντας πως έχει γεννηθεί τον 24ο αιώνα, γύρισε πίσω στο χρόνο, με σκοπό να παρουσιάσει το funky electro ήχο του!

Το Elektrana stage, μέρος για όλους τους electro lovers, ανακοινώνει ένα πληθωρικό line up στο οποίο συμμετέχει και ο έλληνας Nikonn!

H αρχή γίνεται με τον γεννημένο τη δεκαετία του ’80, Christian Strobe, ο οποίος κατέληξε σε παιδί της indie, cosmic house & nu-disco σκηνής! Την επόμενη ημέρα, ακολουθεί η 5μελής μπάντα Thieves Like Us, που έχει καταφέρει να συνδυάσει το post-punk και το new wave με το italo disco και το synth pop, ενώ συγχρόνως ακούγεται τόσο electro-poppish που θέλεις να χορεύεις όλο το βράδυ! Την ίδια βραδιά, το Elektrana stage υποδέχεται τον έλληνα μουσικό Nikonn, ευρύτερα γνωστός για τον chill- out electro ήχο του, όπου μαζί με τα ονειρικά γυναικεία φωνητικά, δίνουν στη μουσική του μία βαθιά, εκλεπτυσμένη νότα.

Το Σάββατο είναι η ημέρα για τους Tapeaters, το Electro-Pop/Funk duo από τη Ρωσία, με χαρακτηριστικό ήχο τα vintage synths την funky ατμόσφαιρα και την πολυφωνία. Την ίδια ημέρα κάτι τέλειως διαφορετικό που θα ταρακουνήσει το φρούριο, οι DAT Politics, μία από τις σημαντικότερες electro-exatic μπάντες του πλανήτη!

Οι Franz + Shape, Detachments και A Terrible Splendour καταλαμβάνουν την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, την Κυριακή 15 Ιουλίου. Ο μοναδικός ήχος των Franz + Shape δημιουργείται από ένα μουσικό μείγμα acid wave και electro, ενώ οι live εμφανίσεις τους γεμάτες ηλεκτρονικούς ήχους συνδυασμένες με synths, ντραμς και samplers μαζί με ένα γεματό dancefloor αποτελούν μία φυσική συνήθειά τους! Οι Detachments, οδηγούμενοι από ένα δημιουργικό μυαλό – ένας καλλιτέχνης, γραφίστας, σχεδιαστής, DJ και ηθοποιός από το Lancaster, o Bastien Marshal – αποτελούν ένα ενδιαφέρον post – post- electroclash είδος. Αυτή τη στιγμή, ετοιμάζουν ένα νέο άλμπουμ με τον Peter Hook (Joy Division/New Order) στη μίξη.

Για το τέλος, ιστορίες εκβιασμού, απόγνωσης και βιαιότητας θα αφηγηθούν οι Λονδρέζοι MM Lyle and Martin Block, γνωστοί με το όνομα A Terrible Splendour. Ένα «νεορομαντικό καμπαρέ», όπως τα ονομάζουν οι ίδιοι, με επιρροές από Αutomelodi, Fisherspooner, Visage και Gina X.

EXIT LINE UP 2012:
Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, AVICII, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Knife Party, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari & III, Buraka Som Sistema, Sneaky Sound System, Claude Von Stroke, Netsky & MC Dynamite, Goldie & SP:MC, Jacques Lu Cont, Art Department, Maceo Plex, Borgore, Reboot live, Thieves Like Us, Brodinski, Kenny Larkin, Drumsound & Bassline Smith & MC Dynamite, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, Eats Everything, Tobi Neuman b2b Geddes, Benoit & Sergio, Maayan Nidam, Street Dogs, Space Dimension Controller, George FitzGerald, Sigha, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live, The Chain, Locked Groove, Nikonn, The Tapeaters, DAT Politics, Franz + Shape, Detachments, A Terrible Splendour, Christian Strobe

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

4ημερο εισιτήριο (1-31 Μαΐου) : 74 ευρώ
4ημερο εισιτήριο (από 1η Ιουνίου έως 12 Ιουλίου): 110 ευρώ
Exit Village (Camping) Pass (από 1η Μαΐου): 25 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων:
www.ticketarena.gr |Ticket House | www.ticketpro.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης