«Φθινοπωρινή Ιστορία»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010, 04:00
«Φθινοπωρινή Ιστορία»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ: 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Το Θέατρο «Άλμα» συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή, μετά την περσινή καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, το αριστούργημα του Αλεξέι Αρμπούζωφ «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», σε απόδοση Ερρίκου Μπελιέ και σκηνοθεσία Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου, Ροντιόν και Λύντια, ερμηνεύουν ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η Κατερίνα Μαραγκού, σε δύο από τις σημαντικότερες ερμηνείες της καριέρας τους, όπως ομόφωνα οι κριτικοί επεσήμαναν!

Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων, που συναντιούνται σε ένα παραλιακό θεραπευτήριο στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους. Ο χειρούργος Ροντιόν έχει χηρέψει από τη γυναίκα που λάτρευε και είναι διευθυντής του θεραπευτηρίου. Η Λύντια έχει ζήσει αλλεπάλληλους χωρισμούς από τους συντρόφους και τους συζύγους της και είναι φιλοξενούμενη στο θεραπευτήριο.

Μοναχικός και ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του ο Ροντιόν, εξωστρεφής και τρυφερή προς όλους η Λύντια. Από τις πρώτες συναντήσεις τους δημιουργείται μια περίεργη χημεία ανάμεσα σε αυτό το αντιφατικό δίδυμο: με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν, λεπτό χιούμορ και οξυδερκείς διαλόγους, οι δύο μεταιχμιακής ηλικίας ήρωες αρχίζουν να φτιάχνουν γέφυρες μεταξύ τους, γιατί συναισθάνονται ότι μόνη λύση στην εσώτερη αναταραχή καθενός αποτελεί η συμπληρωματική παρουσία του άλλου.

Ο Ροντιόν και η Λύντια αφήνονται να παρασυρθούν στα νερά ενός φθινοπωρινού ποταμού, όχι ορμητικού όπως την άνοιξη, όχι παγωμένου όπως το χειμώνα, ενός ποταμού γαλήνιου, όπως οι ώριμες, αλλά όχι γερασμένες καρδιές τους.

Ο Αλεξέι Αρμπούζωφ είναι ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της Μεταπολεμικής Ρωσίας (τότε Σοβιετικής Ένωσης) που το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας τους. Ειδικότερα δε, η «Φθινοπωρινή Ιστορία» έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις κυριότερες σκηνές της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΑΠΟΔΟΣΗ: Ερρίκος Μπελιές
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ιωάννα Μιχαλακοπούλου
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Γιώργος Πάτσας
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Νίκος Καβουκίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Ευανθία Ρεμπούτσικα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΛΜΑ»
Αγ. Κωνσταντίνου και Ακομινάτου 15 –17
τηλέφωνο : 210-5220100

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010, 06:40