Το 4ο Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας, ολοκληρώνοντας το συναυλιακό του πρόγραμμα για το 2019, ανακοινώνει την πραγματοποίηση μιας συναυλίας σταθμό για την Ανατολική Φθιώτιδα. Ο μεγάλος Έλληνας δημιουργός και ερμηνευτής Κώστας Χατζής εμφανίζεται στις 3 Αυγούστου σε μια σπάνια συναυλία “δίπλα στο ποτάμι” (Αλμυροπόταμος Αχλαδίου), ακριβώς στο σημείο από όπου το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2016 το γοητευτικό και περιπετειώδες ταξίδι του στον κόσμο της live μουσικής.

Ο Κώστας Χατζής σφράγισε μια ολόκληρη εποχή υπηρετώντας το κοινωνικό τραγούδι, πιστά και με διεισδυτικό λόγο, για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Με ένα τρόπο ξεχωριστό – μ’ εκείνη την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του – όταν βρίσκεται απέναντι στο κοινό επικοινωνεί μαζί του όπως λίγοι καλλιτέχνες. Ακούγοντας τους στίχους “σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά η μοναξιά τους παγώνει” λίγοι είναι εκείνοι που δεν αναγνωρίζουν στον Χατζή τον ιδανικό ερμηνευτή τους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Χατζής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Με την κιθάρα και την ιδιότυπη φωνή του ήταν ουσιαστικά ο πρώτος που τραγούδησε μπαλάντες με κοινωνικό περιεχόμενο. Πολλά τραγούδια του έχουν μείνει κλασικά: “Απ’ τ’ αεροπλάνο”, “Σπουδαίοι άνθρωποι, αλλά …”, “Ο Στρατής”, “Σύνορα η αγάπη δε γνωρίζει”, “Δε βαριέσαι αδερφέ”, “Κι ύστερα”, “Η αγάπη όλα τα υπομένει” και τόσα άλλα.

Ο Κώστας Χατζής στις 3 Αυγούστου θα παρουσιάσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι μέσα στον χρόνο με την υπόσχεση πως χάρη στη λυρικότητα και την ευαισθησία των στίχων, αλλά και της μουσικής των τραγουδιών του, που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, θα μας θυμίσει ποιοι είμαστε και πώς να ονειρευόμαστε βλέποντας τη γη “σαν ζωγραφιά από ψηλά!”.

Μαζί του τραγουδούν η Μαρία Αλεξίου και η Αντωνία Χατζίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Παγιάτης Γιώργος, Πιάνο – Πλήκτρα

Αλεξόπουλος Χρήστος, Ντραμς

Αλέξανδρος Πάντζιος, Μπάσο

Σαριτζιώτης Ρήγας, Σαξόφωνο & Φλάουτο

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιώργος Παγιάτης.

Το “Φεστιβάλ Παράλιας Φθίας”

 

Συνδιοργάνωση

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, Π.Ε. Φθιώτιδας

Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας,                                      

Π.Ε. Φθιώτιδας

                                   

Με την υποστήριξη των συλλόγων

Πολιτιστικός Σύλλογος Αχλαδιωτών “Το Χρυσάμπελο (Κούμπαο)”

Διαδραστικός Σύλλογος Ραχών “Αλόπη”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης