Φεστιβάλ «Θεατρικές Συνθέσεις» με βάση την Αρχαία Τραγωδία

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 05:26
 Φεστιβάλ «Θεατρικές Συνθέσεις» με βάση την Αρχαία Τραγωδία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ -ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Τo Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Βeton7 διοργανώνει από το Φεβρουάριο μέχρι και το Σεπτέμβριο 2012 το πρώτο φεστιβάλ με τίτλο “Θεατρικές Συνθέσεις 2012”, με βάση την Αρχαία Τραγωδία.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν τα έργα 14 θεατρικών ομάδων και μεμονωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι υπέβαλλαν πρόταση και επιλέχθηκαν για το συγκεκριμένο θεματικό άξονα του Beton7. Στις θεατρικές αυτές συνθέσεις συμπεριλαμβάνονται αποσπάσματα από σύγχρονα θεατρικά κείμενα, ντοκουμέντα, λογοτεχνικά και ποιητικά κείμενα, οπτικοακουστικό υλικό κλπ. Συμμετέχουν συνολικά 14 σχήματα. Το φεστιβάλ ξεκινάει 6 Φεβρουαρίου με το Θέατρο Μηχανή – Πέρης Μιχαηλίδης.

Αγαμέμνων του Αισχύλου
Work in Progress

Μια Συμβατική Παράσταση Υστερικού Ρεαλισμού από το ΘΕΑΤΡΟ ΜΗΧΑΝΗ - Πέρης Μιχαηλίδης

Ο Αγαμέμνων επιστρέφει νικητής από την Τροία.. Στο Άργος τον υποδέχονται και τον δολοφονούν ο εξάδελφος του Αίγισθος και η σύζυγός του Κλυταιμνήστρα, οι οποίοι στη συνέχεια δολοφονούνται από τον Ορέστη.

Παράσταση: Άνθρωποι κρυμμένοι στα καταφύγια της ψυχής και της πλάνης. Ήρωες που παραληρούν στο σκοτάδι της νίκης και βουλιάζουν στο φονικό αίμα της προδοσίας και της εκδίκησης. Πρόγονοι μύθοι και παλιρροιακά κύματα θανάτου που γεννούν μετέωρες φωτιές. Άνθρωποι μόνοι, στερημένοι και άστεγοι. Παιδιά ενός κόσμου με ένοχο παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Ένα παιχνίδι επιβίωσης. Μια παράσταση-κατάβαση σε ένα τοπίο όπου το μεγαλείο του ανθρώπινου συναισθήματος κυριαρχείται από την υστερία ενός κόσμου άδικου, καταραμένου και τόσο τραγικού.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Πέρης Μιχαηλίδης
Σκηνικά Κοστούμια: Άση Δημητρολοπούλου
Δραματουργική επεξεργασία, βοηθός σκηνοθέτη: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Ευγενία Κοβότσου
Φωτογράφιση: Γιάννης Αντύπας

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Δημήτρης Μπικηρόπουλος, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Πέρης Μιχαηλίδης, Αγγελική Ματοπούλου, Γρηγόρης Πατρικαρέας, Ηλίας Κουνέλας, Νικολίτσα Αγγελακοπούλου.

Παραστάσεις: Από 6 μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2012 κάθε Δευτέρα και Τρίτη
Ώρα: 21.30
Διάρκεια: 50’
Εισιτήριο: 10€

BETON7
Πύδνας 7, Βοτανικός - Αθήνα 11855
(στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
τηλ. 0030 210 7512625
www.beton7.com – info@beton7.com
καθημερινές 14.30-20.30, Σάββατο 14.00-18.00

Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012, 05:26