Φεστιβαλ ντοκιμαντέρ για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, 01:30
Φεστιβαλ ντοκιμαντέρ για τον Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ

4-10 Οκτωβρίου 2012

Η New Star σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, διοργανώνει ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ για τον Ernesto Che Guevara απ’ όλο τον κόσμο, με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του στις 9 Οκτωβρίου 1967.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 4 - 10 Οκτωβρίου και θα προβάλλονται ντοκουμέντα της ζωής και της δράσης του, όπως απαθανατίζονται από καλλιτέχνες όλου του κόσμου (Κούβα, Χιλή, Βολιβία, Αργεντινή, Ιταλία, Γαλλία, Η.Π.Α, Καναδά αλλά και την Ελλάδα).Πολλά από αυτά τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρώτη φορά οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν συγκεντρωμένο τέτοιο όγκο ανεκτίμητου φιλμικού υλικού γύρω από το πρόσωπο του Τσε.

Τα ντοκιμαντέρ περιέχουν σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό απ’ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη: από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιδέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη. Θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γίνουμε μάρτυρες άγνωστων πτυχών της ζωής του μεγάλου αγωνιστή μέσα από δυσεύρετες παραγωγές κινηματογράφου κι άλλες πολύτιμες μαρτυρίες που εμπλουτίζουν τις γνώσεις μας για τη ζωή και τη δράση του.Επίσης θα λειτουργήσει Έκθεση Αφίσας και Φωτογραφίας ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ.

Έχουν περάσει 45 χρόνια από την 8η Οκτωβρίου του 1967, από την ημέρα που ο Ερνέστο Τσε Γκεβάρα πέρασε οριστικά στην ιστορία και δια παντός στο συλλογικό υποσυνείδητο όσων αγωνίζονται ή απλώς προσδοκούν και κρυφά ονειρεύονται την αλλαγή της κρατούσας κατάστασης εκμετάλλευσης, της απροκάλυπτης όσο και κυνικής διαχείρισης της τύχης του πλανήτη από τον φονταμενταλισμό της αγοράς.
Το όνομα και η εικόνα του Τσε συνεχίζουν να φέρουν ιδέες και οράματα, να συνεγείρουν μυαλά και καρδιές ανθρώπων όλων των ηλικιών σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Η διαρκής εικόνα αυτού του αιώνιου εφήβου επαναστάτη, η ζωή, η προσωπικότητα, οι αγώνες και οι ιδέες του παραμένουν ακλόνητα σημεία αναφοράς.Ημερήσιο ενιαίο εισιτήριο των 5 ευρώ και για τους ανέργους 3 ευρώ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
–NEW STAR
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ:
–ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΙΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

18:00: CHE GUEVARA – THE BODY AND THE LEGEND
Σκηνοθεσία: Rafaele Brunetti

19:00: CHEVOLUTION
Σκηνοθεσία: Louiz Lopez, Trisha Ziff


20:30: ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
“Una foto recorre el mundo”
Σκηνοθεσία: Pedro Chaskel, Κούβα 1981

EΠΙΚΟ ΑΣΜΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ
“Canto epico a la ternura”
Σκηνοθεσία: Adolfo Marino, Kούβα 1995

22:00: TΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ, 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
“El che despues de 30 años”
Σκηνοθεσία: Gianni Mina, Ιταλία 2002

23:00: Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ, Ο ΤΣΕ
“Mi Hijo Il Che”
Σκηνοθεσία: Fernandi Birri

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007

18:00: EΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ
“Donde nunca jamas se lo imaginan”
Σκηνοθεσία: Manuel Perez, Κούβα 2004

19:00: O ΕΡΩΤΑΣ, H ΠΟΛΙΤΙΚΗ, H ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
“El Amor, La Politica, La Rebeldia”
Σκηνοθεσία: Teresita Gomez, Κούβα

20:00: ΤΣΕ
“Che”
Σκηνοθεσία: Miguel Torres, Κούβα 1998

21:15: O ΑΝΘΡΩΠΟΣ, Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ, Ο ΦΙΛΟΣ
“Homo, Compagno, Amico”
Σκηνοθεσία: Luca Ianitti, Roma 1994

23:00: PERSONAL CHE
Σκηνοθεσία: Adriana Marino, Douglas Dvoite, Κολομβία 2007 1995


Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012, 01:33