«Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, 02:40
«Φωνάζει ο Κλέφτης» του Δημήτρη Ψαθά
...στο θέατρο Ήβη

Έναρξη 23 Οκτωβρίου 2010

Στο Θέατρο Ήβη φέτος το χειμώνα, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο με την παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα», θα παρουσιαστεί το πολύ επίκαιρο έργο του Δημήτρη Ψαθά «Φωνάζει ο Κλέφτης» σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη με τους: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Τάσο Κωστή, Γιώργο Καπουτζίδη, Γιώργο Λέφα, Δημήτρη Γεροδήμο, Κλέλια Ρένεση, Πόπη Χριστοδούλου και Βασίλη Μυλωνά.

Μια κωμωδία που αγγίζει το μυαλό και την καρδιά και παραμένει πάντα επίκαιρη, γιατί ακόμη και σήμερα φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιάννη Μετζικώφ. Τους φωτισμούς έχει αναλάβει η Ελευθερία Ντεκώ και τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος. Βοηθός σκηνοθέτη η Ελευθερία Γαλιατσάτου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ


Μια ξεκαρδιστική κωμωδία που αγγίζει το μυαλό και την καρδιά μας και παραμένει καυστική, επίκαιρη και αγαπημένη. Το έργο του Ψαθά που έγινε ταινία από τον Γιάννη Δαλιανίδη το 1962 με απολαυστικούς τους Ντίνο Ηλιόπουλο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο και Ρένα Βλαχοπούλου, μοιάζει να ταιριάζει στη σημερινή Ελλάδα χωρίς να χρειάζεται καμμία επεξεργασία ή προσαρμογή μετά από 50 ολόκληρα χρόνια.
Ένας φτωχός λογιστής, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του όπου όμως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις…

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Πέμπτη & Παρασκευή: 21.00
Σάββατο: 18.00 & 21.00
Κυριακή: 18.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 25 €
Φοιτητικό / λαϊκή απογευματινή: 18 €
Σάββατο βράδυ: 26 €

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ: Θέατρο Ήβη, Σαρρή 27, Ψυρρή, Τ. 210 3215127

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010, 03:00