Η «Ζαχαρένια συνταγή» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 21:40
Η «Ζαχαρένια συνταγή» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου
Σε μία εποχή που η Ελληνική Αστυνομία βάλλεται από παντού και ορισμένοι επιχειρούν να απαξιώσουν τον ρόλο, ίσως και την προσωπικότητα, του αστυνομικού, η ανθυπαστυνόμος Φωτεινή Κωνσταντοπούλου έρχεται να ταράξει τα νερά και να δείξει πως ο Έλληνας αστυνομικός είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος.

Πώς; Με μία «Ζαχαρένια συνταγή», ένα παιδικό παραμύθι που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιανός, με ήρωα τον «Ρένο Ζαχαρένιο». Έναν ζαχαροπλάστη διαφορετικό από όσους ξέρουμε, καθώς ζει στα σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει, όμως, πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια «ζαχαρένια συνταγή» μόνο για εκείνους. Ένα βιβλίο, το οποίο φέρει την υπογραφή της νεαρής αστυνομικού. Ένα βιβλίο γεμάτο αγάπη για το παιδί και, ταυτόχρονα, μία αξιέπαινη πρωτοβουλία, καθώς τα χρήματα από τις πωλήσεις του πάνε σε παιδιά που τα έχουν ανάγκη.

Δεν είναι τυχαίο πως για τον «Ρένο Ζαχαρένιο» μίλησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο αναπληρωτής γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, η υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η επιχειρησιακή συντονίστρια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Aλεσσάντρα Μορέλλι, και άλλες προσωπικότητες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στο Παρασκήνιο και τον Κώστα Παπαδόπουλο:


- Με τι υλικά είναι φτιαγμένη η «Ζαχαρένια συνταγή»;
Με υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της καρδιάς μας και είναι έτοιμα προς χρήση ανά πάσα ώρα και στιγμή. Υλικά που μυρίζουν αγάπη και έχουν γεύση γλυκιά.

- Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν τους διαβάζετε την περιπέτεια του «Ρένου Ζαχαρένιου»;
Οι παρουσιάσεις περιλαμβάνουν πάντα και τη συμμετοχή των παιδιών. Γίνεται διάλογος και υπάρχει διαδραστικότητα. Έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και είναι γεμάτες εκπλήξεις. Οι αντιδράσεις των παιδιών ποικίλλουν. Από αστεία σχόλια μέχρι συγκινητικές στιγμές. Όλες, όμως, έχουν κάτι ξεχωριστό. Όπως είναι και ο κόσμος των παιδιών. Αξέχαστη θα μου μείνει η αγκαλιά ενός μικρού φίλου από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που μου ζήτησε, όταν τελείωσε η παρουσίαση και τα παιχνίδια στη συνέχεια, να ξαναπάω για να τους διαβάσω παραμύθια. Ήταν η πιο δυνατή στιγμή και η πιο μεγάλη σε συναίσθημα αγκαλιά που έχω νιώσει ποτέ.

- Τα χρήματα από τις πωλήσεις του βιβλίου πού πηγαίνουν;
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν από κοινού με τις εκδόσεις Iανός για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας «ΒACK2SCHOOL» της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Παιδιών που χρόνια τώρα βρίσκονται σε προσφυγικούς καταυλισμούς εξαιτίας του πολέμου στις χώρες τους. Παιδιών με όνειρα ξεθωριασμένα, που χρωματίζονται και ζωντανεύουν ξανά μέσα από τη γνώση και τη μόρφωση.

- Μάχιμη αστυνομικός σε μία πολύ σκληρή εποχή, αλλά και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Συνδυάζονται αυτά;

Συνδυάζονται όλα εκείνα τα στοιχεία και τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, που ως βάση και συνεκτικό δεσμό έχουν τον άνθρωπο. Και το ανθρώπινο στοιχείο δεν περιορίζεται σε επαγγέλματα, εποχές και συνθήκες. Είναι μέσα μας και μας καλεί κάθε λεπτό να το αναδείξουμε και να το εκφράσουμε.

- Τι να περιμένουμε από εσάς στο μέλλον;
Μια αστεία περιπέτεια θα είναι η επόμενη στάση. Και αυτή η στάση θα περιμένει και πάλι τα παιδιά! Χωρίς ποτέ να εξαιρώ και όσους αισθάνονται παιδιά.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2016, 21:46