Μετά το πολύ σημαντικό διεθνές φεστιβάλ Χορού, η πολιτιστική Καλαμάτα “φοράει” και πάλι τα καλά της. Την Παρασκευή ανεβαίνει στο Κάστρο της παλιάς πόλης ο δημοφιλής (και σεμνός) τραγουδιστής Κώστας Μακεδόνας, ενώ την Κυριακή 9 τρέχοντος, στον ίδιο χώρο θα παρουσιαστεί η παράσταση της Αλίκης Αλεξανδράκη με θέμα «Σύγχρονες Ματιές στο Αρχαίο Δράμα».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύνθεση κειμένων – σκηνοθεσία Αλίκη Αλεξανδράκη, επιμέλεια κίνησης Λία Τσολάκη, μουσική επιμέλεια Μάρω Θεοδωράκη, κοστούμια Σοφία Δαμιανίδου, κρουστά Μάριος Καραναστάσης. Παίζουν και χορεύουν οι ηθοποιοί Γιάννης Διαμαντής, Ντάρη Μάντζαρη, Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, Γεράσιμος Πετικάρης, Νίκος Καραπάνος, Στέφη Πουλοπούλου και Ναταλία Καλημερατζή.

 

Η παράσταση είναι δουλεμένη πάνω σε κείμενα του Γιάννη Ρίτσου («Τειρεσίας», «Ισμήνη», «Φαίδρα»), Γιώργου Σεφέρη («Ελένη»), Ζαν Ανούιγ («Μήδεια»), Μάνου Χατζιδάκι – Παντελή Πρεβελάκη («Μεγάλος Ερωτικός») και Μαργκερίτ Γιουρσενάρ («Αντιγόνη»). Η σημαντική παράσταση θα επαναληφθεί την Δευτέρα 9 Αυγούστου στο Κάστρο της Πύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Την παραγωγή και οργάνωση των «Σύγχρονων Ματιών» επιμελήθηκε ο τομέας Πολιτισμού του Δήμου Καλαμάτας (Αγγελική Μήτρου) με την επικούρηση (δεν γίνεται αλλιώς…) χορηγών. Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.

 

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή (9/8) στην Βλαχέρνα των Φιλιατρών, θα εμφανιστεί (δωρεάν στην Πλατεία του χωριού) ένας ακόμη σημαντικός καλλιτέχνης, ο Μανώλης Μητσιάς, και φυσικά θα τιμήσει ακόμη μία φορά τους μεγάλους δημιουργούς του τραγουδιού και του στίχου, τους οποίους υπηρετεί τέσσερις γεμάτες δεκαετίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης