Γεμάτες μουσική οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 16:08
Γεμάτες μουσική οι γιορτές της Παλιάς Ξάνθης
Με την ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη ανοίγει στις 5 Σεπτεμβρίου η αυλαία των γιορτών της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ενός θεσμού που κλείνει φέτος τα είκοσι χρόνια.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια που ξεκίνησε από μια χούφτα πολιτιστικών συλλόγων, Μικρασιατών, Σαρακατσάνων, Ποντίων, Εβριτών και άλλων και στη συνέχεια γιγαντώθηκε καθώς η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη» επισημαίνει ο δήμαρχος της Ξάνθης, Μιχάλης Στυλιανίδης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «κεντρικό χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων είναι η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός, ο μεγαλύτερος σε έκταση και πληθυσμό σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

Το κυριότερο όμως από όλα είναι η βόλτα στην παλιά πόλη, όπου κυριαρχούν οι μουσικές από τα στέκια των τριάντα και πλέον πολιτιστικών συλλόγων. Εκεί κάθε βράδυ στήνονται γλέντια με τοπικές ορχήστρες και παραδοσιακά εδέσματα. Όλη η παλιά πόλη γίνεται ένας απέραντος χώρος γλεντιού» τονίζει ο δήμαρχος.

Στις εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν ως τις 12 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται θεατρικά δρώμενα, εικαστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και συναυλίες, ενώ και φέτος θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα από την ελληνική και τη βαλκανική μουσική σκηνή.Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010, 16:08